Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1931 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Mayıs 2015 - 22:21

Otopsi yardımcılığını emekli imamlar yapıyor

Büyüt
Küçült
Otopsi yardımcılığını emekli imamlar

Merkez kampüs konferans salonundaki kongreye, Vali Azmi Çelik, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten ve uzman akademisyenler katıldı.

Açılış konuşmasını Ankara Üniversitesi Adli Tıp uzmanlarından Prof. Dr. Hamit Hancı yaparken, Batman Üniversitesi Rektörü Abdusselam Uluçam da bir konuşma yaptı.

Bugün başlayan ve iki gün sürecek 12nci Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresine, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tütenin açıklamaları damgasını vurdu.  Adli Tıp çalışanı sayısının yetersizliğine dikkat çeken Tüten, Adli tıpçı doktorların yanı sıra yardımcı hizmetler de bir an önce adli tıp hizmetine girmeli. Otopsi yardımcısı emekli imamlardan oluşuyor. Bu emekli imamlar, kesme işlemi yapıyor.

Batmanda tek hekimle adli tıp işlemleri yapılıyor. 700 bin nüfusa ulaşmış bir yerde, tek hekimle adli tıp hizmetlerinin verilmesi çok da mantıklı değil. Bu konu bir an önce değerlendirilip, hekim sayısı ve yardımcı personel sayısı arttırılmalıdır dedi.

Bu arada kongreye katılan akademisyenlere Vali Çelik ve Başsavcı Tüten, plaket verdi.

Batman Üniversitesindeki kongrenin ilk bölümünden sonra Jandarma Komutanlığı ekipleri, kampüs bahçesinde, delil bulma gösterisi gerçekleştirdi. Özel eğitimli köpekler ve eğitmenlerinin operasyon gösterisini, katılımcılar ilgiyle izledi. Çakır ve Hiper isimli özel eğitimli köpeklerin bomba ve uyuşturucu bulma gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.
 


Arif ARSLAN/BATMAN, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2024 - 2025