Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 947 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Ekim 2020 - 13:26

Pakdemirli: Hatay'da yanan alanların tamamı yeniden ağaçlandırılacak

Büyüt
Küçült
Pakdemirli: Hatayda yanan alanların tamamı yeniden
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 'Yanan alanların 1 metrekaresi dahi başka bir amaçla kullanılmayacak ve tamamı yeniden ağaçlandırılacaktır.' dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yanan alanların 1 metrekaresi dahi baÅŸka bir amaçla kullanılmayacak ve tamamı yeniden aÄŸaçlandırılacaktır" açıklamasında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada, Hatay'da 5 Eylül'de SamandaÄŸ ilçesinde, 9 Ekim'de ise Belen ilçesinde çıkan orman yangınlarının herkesi derinden üzdüÄŸünü kaydederek, bu yangınlarda binlerce aÄŸacın ve yaban hayatının kaybedildiÄŸini söyledi.

Kimi vatandaÅŸların ev, iÅŸ yeri veya eÅŸyasının zarar gördüÄŸüne iÅŸaret eden Pakdemirli, "En büyük tesellimiz vatandaÅŸlarımızın canına zarar gelmemesi olmuÅŸtur. Her iki yangının da söndürülmesinde canla baÅŸla çalışan orman yangınları ile mücadele ekiplerimiz baÅŸta olmak üzere, bizlerle birlikte olan vatandaÅŸlarımıza, kurum ve kuruluÅŸlarımız ile belediyelerimize gönülden teÅŸekkür ediyorum" deÄŸerlendirmelerinde bulundu.

5 Milyon fidan

Pakdemirli, Türkiye'deki diÄŸer yangınlarda olduÄŸu gibi Hatay'daki yangınlarda da vatandaÅŸların duyarlılığının takdire ÅŸayan olduÄŸunu belirterek, özellikle Belen yangını sonrası yanan alanların yeniden aÄŸaçlandırılması amacıyla ülkesine, toprağına, memleketinin yeÅŸil dokusuna sahip çıkan ve bu maksatla kampanya baÅŸlatan kurum ve kuruluÅŸlardan spor kulüplerine, belediyelerden sivil toplum kuruluÅŸlarına, sanat camiasına ve bütün vatandaÅŸlara ayrı ayrı teÅŸekkür dileklerini iletti.

Yanan alanların 1 metrekaresinin dahi baÅŸka bir amaçla kullanılmayacağını belirten Pakdemirli, ÅŸunları kaydetti:

"Tamamı yeniden aÄŸaçlandırılacaktır. Yanan orman alanları Anayasa'mızın 169. maddesi gereÄŸi yeniden aÄŸaçlandırılmak zorunda ve anayasal koruma altındadır. 2019 yılında ülke genelinde 333 milyon, Hatay'daki ormancılık faaliyetlerinden sorumlu olan KahramanmaraÅŸ Orman Bölge MüdürlüÄŸü'nce 1 milyon 333 bini Hatay'da olmak üzere 13 milyon fidan toprakla buluÅŸturulmuÅŸtur. Hatay'da 2020 yılında yanan alanlarda da bir yıl içerisinde yaklaşık 5 milyon fidanın toprakla buluÅŸturulması saÄŸlanacaktır."





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024