Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 691 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2021 - 14:02

PKK'lı Ulaş Doğan etkisiz hale getirildi.

Büyüt
Küçült
PKKlı Ulaş Doğan etkisiz hale
MİT'in Irak'ın Süleymaniye kentindeki operasyonuyla "terörden arananlar" listesinde kırmızı kategoride yer alan ve kırmızı bültenle aranan PKK'lı Ulaş Doğan etkisiz hale getirildi.

 Edinilen bilgilere göre, MÄ°T’in bölgedeki yerel ajan ÅŸebekesi, Türkiye’de pek çok kanlı eylemin sorumlusu olan ve Ä°NTERPOL Kırmızı Bültenin yanı sıra Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’nın Kırmızı Kategoride Aranan Teröristler Listesinde yer alan UlaÅŸ Dersim Kod UlaÅŸ DOÄžAN’ın; Irak’ın kuzeyindeki Türk ÅŸahıslara yönelik sansasyonel eylem arayışı içerisinde olduÄŸu bilgisine ulaÅŸtı.

MÄ°T TARAFINDAN ETKÄ°SÄ°Z HALE GETÄ°RÄ°LDÄ°

 Örgüt adına Irak’ın kuzeyindeki ÅŸehirlerde sivil halkı Türkiye aleyhine örgütlemeye çalışan U.DOÄžAN’ın, son dönemde Irak ve Suriye’de örgüt yöneticilerine yönelik baÅŸarılı operasyonlara karşılık vermek maksadıyla bölgedeki Türk vatandaÅŸları hakkında bilgi toplama faaliyetlerine baÅŸladığı öÄŸrenildi.

Bu amaçla eylem planı üzerinde çalışmak amacıyla bölgeye gelen U.DOÄžAN, MÄ°T tarafından 13.06.2021 tarihinde Süleymaniye/Kaladize ilçesinde etkisiz hale getirildi.

UZMANLIK ALANI KANLI SUÄ°KAST EYLEMLERÄ°

         Güvenlik kaynakları, geçmiÅŸ dönemde Tunceli kırsalında eylemler gerçekleÅŸtiren U.DOÄžAN’ın örgütün bölgede gerçekleÅŸtirdiÄŸi pek çok mayınlama, yol kesme, araç yakma ve pusu faaliyetlerinde bulunduÄŸuna dikkat çekti. Örgüt bünyesinde U.DOÄžAN’ın eylemleri nedeniyle örgütte çok hızlı ÅŸekilde yükseldiÄŸi ve Hakurk Eyaleti’nde yönetici olarak görevlendirildiÄŸi, akabinde tüm Irak alanını kapsayacak ÅŸekilde Öz Savunma Güçleri Sorumlusu olduÄŸu öÄŸrenildi.

 MÄ°T’in gerçekleÅŸtirdiÄŸi baÅŸarılı operasyon neticesinde, sınırlarımız ötesinde olası bir eyleme engel olunduÄŸu ifade edildi. GerçekleÅŸtirilen operasyon ile örgüte sadece Kandil’de deÄŸil Süleymaniye’de de rahat hareket etme alanı tanınmayacağı; ayrıca bölgedeki örgüt iÅŸbirlikçilerine de “PKK ile iÅŸbirliÄŸinin kesilmesi” yönünde net bir mesaj verildi.

         U.DOÄžAN’ın gerçekleÅŸtirdiÄŸi eylemlerden bazıları;

         - 31 Mayıs 2010 Tarihinde Tunceli Merkez Batman Köyü Garay Tepe deki Polis Kontrol Noktasına Nöbet DeÄŸiÅŸimine Giden Polis araçlarına yönelik Bölücü Terör Örgütü Mensupları Tarafından Roketatar Ve Uzun Namlulu Silahlarla Yapılan Saldırı olayı,

- 22/06/2011 tarihinde Tunceli/Nazimiye merkezinde Ä°lçe Emniyet AmirliÄŸine ait aracın GeçiÅŸi Esnasında Yola Önceden DöÅŸenen Bombanın Patlatılması Sonucu iki polis memurunun ÅŸehit edilmesi olayı,

- 04.09.2011 Günü Tunceli Alibaba Mahallesinde Halı Sahada Futbol Oynayan Emniyet MüdürlüÄŸü Kadrosunda Görevli Polislere Ve Futbol Maçını Ä°zleyen Polis Yakınlarına Yönelik gerçekleÅŸtirilen ve sonucunda Komiser Cem Kerman Ve EÅŸi Dilay Kerman Åžehit edildiÄŸi saldırının organizatörü olduÄŸu,

- 08 Temmuz 2012 günü Tunceli Nazimiye Sorbaba Mevkiinde meydana gelen mayın Eyp patlaması sonucu ÅŸehit olan P.Uzm.ÇvÅŸ. Ahmet DAÄžLI ve olayda yaralanan P.Uzm.ÇvÅŸ UÄŸur DURAN ın yaralanması olayı,

-Nazımiye/DoÄŸantaÅŸ Köyü'nde, 11/08/2012 tarihinde, Geçiçi Köy Korucusu (GKK) Mustafa AKÇÄ°ÇEK'in, KONGRA-GEL(PKK)/KCK mensuplarınca öldürülmesi olayının talimatını verdiÄŸi,

-Åžehit Mehmet J. Krk. K.lığına yapılan ve Jan.Kom.Er Mustafa AKAR ile Jan.Kom.ÇvÅŸ. Ramiz DEMÄ°R’ı ÅŸehit verdiÄŸimiz saldırı ile Gökçek ile Kırmızıköprü J. Krk. K.lıklarına, 22/09/2012 tarihinde yapılan taciz eylemlerini yönettiÄŸi, bilinmektedir.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024