Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1021 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Eylül 2022 - 10:19

Rusya'ya peş peşe tepkiler: Asla tanımayacağız

Büyüt
Küçült
Rusyaya peş peşe tepkiler: Asla
Rusya lideri Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk, Donetsk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya'ya ilhakını imzalamasının ardından peş peşe tepkiler geliyor.

usya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk, Luhansk, Herson ve Zporijya'nın Rusya'ya ilhakını bugün resmen ilan etti.

Putin'in imzasından hemen sonra Avrupa Birliği ülkeleri ortak açıklama yaparak, ilhakın yasa dışı olduğunu asla tanımayacaklarını bildirdi. Açıklamada "Moskova üzerindeki baskıyı artırmak için yaptırımların sıkılaştırılacağı" vurgulandı.

"ŞİDDETLE REDDEDİYOR VE KINIYORUZ"

27 AB üye devletini bir araya getiren Avrupa Konseyi, tüm üyeler adına yaptığı açıklamada, Rusya’nın kasıtlı olarak uluslararası düzeni baltalamasının küresel güvenliği riske attığını belirtti. Liderler, ilhakı şiddetle reddettiklerini ve kınadıklarını kaydetti.

 

Açıklamada, “Rusya’nın Ukrayna’nın bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü daha fazla ihlal etmesine bahane olarak tasarladığı yasa dışı referandumu ve bunların sahte ve yasadışı sonuçlarını asla tanımıyoruz ve tanımayacağız. Bu kararlar yok hükmündedir.” denildi.

AVRUPA KOMİSYONU: YASA DIŞI İLHAK HİÇBİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEYECEK

Avrupa Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen de konuyla ilgili yaptığı açıklamada dört bölgenin ilhakını tanımadıklarını belirtirken, “Donetsk, Luhansk, Kherson ve Zaporijya halen Ukrayna’nın topraklarıdır. Putin tarafından ilan edilen yasa dışı ilhak hiçbir şeyi değiştirmeyecek” dedi.

 

Putin'in kararıyla Rusya, Ukrayna topraklarının yüzde 15'ini işgal etmiş oldu. Bu, İkinci Büyük Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük ilhak. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024