Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3231 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Mart 2016 - 11:33

Saatler ne zaman ileri alınacak? Akıllı telefon kullananlar dikkat!

Büyüt
Küçült
Saatler ne zaman ileri alınacak? Akıllı telefon kullananlar

Gün ışığından daha fazla yararlanmayı amaçlayan Bakanlar Kurulu kararına göre 27 Mart Pazar saat 03.00de yaz saati uygulamasına geçilecek. Bu kapsamda saatler 1 saat ileri alınacak.

Türkiyede yaz saati uygulaması ilkbaharda başlıyor ve sonbaharın ortasında bitiyor.

Böylece 7 ay süresince ileri saat uygulaması yapılıyor.

30 EKİMDE GERİ ALINACAK

Buna göre, saatler 30 Ekim Pazar günü ise 04.00ten itibaren bir saat geri alınacak.

Türkiyede, 1925te çıkarılan Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanuna dayalı olarak yaz saati uygulaması gerçekleştiriliyor.

MOBİL CİHAZLAR VE TELEFONLAR İÇİN UYARDI

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşiden vatandaşlara saatlerin ileri alınmasıyla ilgili bir uyarı geldi.

Sinan Ekşi geçen yıl yaz saati uygulamasının 26 Ekimde sona erdiğini ancak bu tarihin, seçim nedeniyle 2 hafta sonraya yani 8 Kasım 2015e ertelendiğini hatırlattı.

Bu zorunlu uygulama sebebiyle mobil cihazların tarih ve saatlerinde uyumsuzluk yaşandığını belirten Ekşi, Bunun üzerine birçok kullanıcı cep telefonlarının saat ve tarih menüsünde, otomatik tarih ve saat dilimi seçeneğini iptal ederek manuel düzenleme ile saatlerini ayarlamışlardı. 27 Martta ise yaz saatine geçiş için saatler 1 saat ileri alınacak. Kullanıcıların, telefonlarından saat ve tarih menüsünde, otomatik tarih ve saat dilimini tekrar aktif hale getirmelerinde fayda var. diye konuştu.

Yaz saati uygulamasının başlangıç ve bitiş tarihlerinde manuel bir işleme gerek kalmadan otomatik ayarı açık bırakarak, saat ayarının otomatik olarak gerçekleşmesinin sağlanabileceğini bildiren Ekşi,

Böylece 27 Mart sabahı saatleri ileri almayı unutma riski de ortadan kalkmış olacak. Zira ev ve iş yerlerindeki saatlerimizi değiştirmeyi unutsak bile telefonlarımız bizi doğru yönlendirecek. dedi.

Ekşi, otomatik tarih ve saat dilimi seçildiğinde, telefonlarının herhangi bir müdahaleye ihtiyaç duymadan sistem üzerinden aldığı bilgilerle kendini güncellediğini belirtti.

Tasarruf yaklaşık 1 milyar kilovatsaat

Saat değişiminden beklenen fayda ve tasarruf yaz saati uygulamasında gerçekleşiyor. Bütün bu değişimler, ABdeki saat düzenlemesine birlikte yapılıyor. İlkbaharda başlayıp sonbaharın ortasında biten 7 aylık uygulama ile 800 milyon-1 milyar kilovatsaat arasında elektrik tasarrufu yapıldığı tahmin ediliyor. Bu tasarruf miktarı orta ölçekli bir hidroelektrik santralin yıllık üretimine karşılık geliyor.

İLK UYGULAMA 100 YIL ÖNCE ALMANYADA YAPILMIŞTI 

Gün ışığından daha çok faydalanmak için yaz/kış saati uygulamasına ilk geçen ülke 1916 yılında Almanya oldu. ABDde ise ilk olarak 1918de Başkan Woodrow Wilson tarafından yürürlüğe sokuldu. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024