Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2331 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Eylül 2015 - 15:12

Serbest bırakılan iki işçi Türkiyede

Büyüt
Küçült
Serbest bırakılan iki işçi

Irakta kaçırılan 18 Türk işçiden, Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı, serbest bırakıldıktan bir gün sonra İstanbula geldi. İşçilerden Necdet Yılmaz, uçaktan indikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı; İyiyiz, diğer arkadaşların kurtulmasını istiyoruz dedi.

 

İlgili Haber Irakta kaçırılan Türk işçilerden ilk görüntüler

 

Yılmaz, halen kendilereni kaçıran Şii grubun elindeki 16 arkadaşının sağlık durumunun da iyi olduğunu söyledi. Grubun kendilerine iyi davrandıklarını belirtti.

İki işçi çarşamba günü Irakın güneyindeki Basra kenti yakınlarında serbest bırakılmıştı. 2 Eylül Çarşamba sabaha karşı kaçırılan Nurol İnşaat firması çalışanı 18 Türk, Sadr bölgesindeki Habibiyede stadyum inşaatında görevliydi. Üçü mühendis, on dördü işçi ve biri de muhasebeci olan Türklerin yanında bulunan Iraklı güvenlik görevlileri, olayın ertesi günü elleri ve ayakları bağlı halde bulunmuştu.



Kendilerine Ölüm Mangası adını veren Şii bir grup, işçileri kaçırdıktan 9 gün sonra bir video yayınlayarak taleplerini iletmişti. Grubun talepleri arasında, Kürt petrolünün Türkiyeden ihracatını durdurmak, Suriyede Ceyş-ül Fethin (Fetih Ordusu) Fua ve Kefreyyadaki kuşatmalarını kaldırmasını sağlamak ve silahlı kişilerin Türkiyeden Iraka geçmesini engellemek vardı.

Şİİ LİDERLERDEN ÇAĞRI

Iraklı Şiilerin en büyük dini otoritesi Ayetullah Ali Sistani de, Bağdatta kaçırılan Türk işçildusı serbest bırakılması çağrısını yapmıştı. Sistaninin yazılı açıklamasında, Kaçırılan kişilerin serbest bırakılmasını ve bu tür eylemlerin sonlandırılmasını talep ediyoruz. Böyle eylemler Şiileri ve İslamı kötü gösteriyor ifadeleri kullanılmıştı.

 

İlgili Haber Mukteda es-Sadrdan Türk işçiler için flaş çağrı



Iraklı Şii din adamı Mukteda Sadr da işçilerin kaçırılmasını IŞİDin (Irak Şam İslam Devleti/DAEŞ) yaptığı eylemlere benzeterek, işçilerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2024 - 2025