Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2021 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Eylül 2015 - 01:18

Seyfe Gölü tamamen kurudu

Büyüt
Küçült
Seyfe Gölü tamamen

Kırşehirin Mucur ilçesi sınırları içerisinde bulunan doğa harikası kuş cenneti Seyfe Gölünden bilinçsizce su çekilmesi sonucu şu anda tamamen kuruduğuna dikkat çeken Seyfe Gölü Koruma Derneği Başkanı emekli öğretmen Mustafa Yavuz şu açıklamayı yaptı:

200e yakın türü bulunan göçmen kuşların konaklama ve üreme yeri olan, birinci derecede SİT alanı Seyfe Gölü son günlerde tamamen kurudu. Gölün ana kuruma nedeni; göl kenarına içme ve sulama amaçlı açılan kuyulardan kaynaklanıyor. 18 bin nüfuslu Mucur ilçesi içme suyu ihtiyacını bu gölden karşılıyor.

ŞİMDİ TOZ CENNETİ OLDU

Seyfe Gölünü besleyen kaynak suları daha yer yüzüne çıkmadan borularla alıp götürülüyor. Gölü besleyen suların çekilmemesi için Kırşehir Valiliğine, Mucur Kaymakamlığı ve Belediyesi ile ilgili makamlara Seyfe Gölü Kuş Cenneti kurumasın diye uyarıcı dilekçeler verdik, ama hiç dikkate alınmadı. Kuş Cenneti Seyfe Gölü oldu şimdi toz cenneti. Gölden kalkan tuzlu toz bulutları şimdi çevrede bulunan bitki örtüsüne zarar vermeye başladı.

Hüseyin ÖZBALI / MUCUR(Kırşehir), (DHA) 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2024 - 2025