Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Alman haber ajansı dpa ın ulaÅŸtığı AB-Türkiye Zirvesi in sonuç bildirgesinde, sığınmacıların kullandığı Balkan güzergâhının tamamen kapatılacağı belirtiliyor. Sığınmacı akınını durdurmak için radikal önlemler almaya hazırlanan Avrupalılar, yasadışı geçiÅŸlere artık izin vermek istemiyor.
Bu güzergâh üzerindeki ülkeler ise bir süre önce sığınmacı geçiÅŸini engellemeye baÅŸlamıştı. Makedonya, Yunanistandan her gün az sayıdaki sığınmacının geçiÅŸine izin verirken, bu da Yunanistan sınırında yığılmalara yol açmıştı. Makedonya - Yunanistan sınırındaki en önemli sınır kapısı İdomenide haftalardır büyük bir insani dram yaÅŸanıyor.
YUNANİSTANDA KALMALILAR
Alman televizyon kanalı ARDde Pazar akÅŸamı katıldığı bir programda Balkan güzergâhının kapatılmasını savunan Avusturya DışiÅŸleri Bakanı Sebastian Kurz, Yunanistan - Makedonya sınırında bekleyen sığınmacıların Yunanistanda da iltica hakkını kullanabileceÄŸini ifade etti. Yunanistanda kiÅŸi başına Avusturyadan daha az mülteci düştüğünü söyleyen Kurz, Yunanistanın ayrıca yakında Avrupa BirliÄŸi
den yüklü bir yardım alacağını da dile getirdi.