Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1426 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Ekim 2022 - 06:54

UKRAYNA ya 12,3 MÄ°LYAR DOLARLIK EK YARDIM

Büyüt
Küçült
UKRAYNA ya 12,3 MÄ°LYAR DOLARLIK EK
ABD, Rusya'nın ilhak kararına karşı Ukrayna hükümetine dev bir askeri yardım yapmaya hazırlanıyor. Kongre, Ukrayna'ya 12,3 milyar dolarlık ek mali yardım teklifini onadı.

Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin dün yaptığı açıklamayla Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerini ilhak ettiÄŸini duyurdu. Dünya'nın birçok ülkesinden Rusya'ya tepkiler yaÄŸarken ABD, Ukrayna ordusu ve hükümetine dev bir yardım yapma kararı aldı.

 

12,3 MÄ°LYAR DOLARLIK EK YARDIM

Amerika BirleÅŸik Devletleri'nde Kongre, Ukrayna'ya 12,3 milyar dolarlık ek mali yardım gönderilmesinin önünü açtı. Yardım paketinde Ukrayna ordusunun ihtiyaçlarını karşılayacak silah, malzeme ve maaÅŸlar için 3 milyar dolar gönderilmesi kararlaÅŸtırılırken BaÅŸkan Joe Biden'a da Pentagon'a 3.7 milyar dolarlık silah ve diÄŸer donanımları Ukrayna'ya transfer etmesi için onay verildi.

TOPLAM YARDIMLAR 65 MÄ°LYAR DOLARA ULAÅžTI

Demokratlara katılan 10 Cumhuriyetçiyle birlikte 201'e karşı 230 oyla kabul edilen paket ayrıca Ukrayna'nın mali durumunu istikrarlı tutması ve Kiev hükümetinin görevini sürdürebilmesi için 4.5 milyar dolar saÄŸlıyor. Rusya'nın Ukrayna'yı iÅŸgale baÅŸlamasından beri Washington'un Kiev'e gönderdiÄŸi toplam yardım miktarı bu ödenekle birlikte 65 milyar dolara yükseldi.

''ABD UKRAYNA'YA GÜVEN DUYUYOR''

Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı açıklamada, "Bu yeni hibe yardımı ABD'nin Ukrayna'ya duyduÄŸu güvenin bir baÅŸka göstergesidir ve kritik hükümet operasyonlarını destekleyecek ve Rusya'nın acımasız savaşı altında acı çeken Ukrayna halkına yardım saÄŸlayacaktır" dedi.

Haberler.com / Yavuz Selvi - Dünya ABD ,Yardım ,Ukrayna 



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024