Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber
Van Cumhuriyet Başsavcılığınca usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki paralel yapı iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 25 Nisanda, Van merkezli 9 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alındıktan sonra, Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, suç uydurmak, resmi belgede sahtecilik, gizliliğin ihlali ve hukuka aykırı verileri kaydetmek suçlarından tutuklanan 8 polis ilk kez hakim karşısına çıktı.
Van 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, mahkeme heyeti sanıkların savunmalarını dinledikten sonra, tümünün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.
Van Cumhuriyet Başsavcılığınca 25 Nisanda usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki paralel yapı iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan 19 polisten 10u Vanda, eski Van İstihbarat Şube Müdürü S.G. Gaziantepte, 4. Sınıf Emniyet Müdürü İ.H.Y. ve bir komiser Kayseride, 2 emniyet amiri Mersinde, bir komiser Ankarada, diğer emniyet mensupları da Aydın, Ordu ve Manisada gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 18 polisten 12si tutuklanırken, 6 polis ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.
Avukatların tutuklamalara itirazı üzerine Van 1. Sulh Ceza Hakimliği, 6 polisin tahliyesine, diğer polislerin de tutukluluk halinin devamına karar vermiş, daha sonra aynı dosyayla ilgili yapılan operasyonda 2 polis daha tutuklanmıştı.
AA