Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber
Aralarında Mekkede hac ibadetlerini yerine getirdikleri sırada hastalanan Türk hacılarının da bulunduğu toplam 24 yaralı ve hasta, Genelkurmay Başkanlığına ait bir nakliye uçağı ile bu sabah, saat 08.30da Ankaradaki Etimesgut Havaalanına iniş yaptı.
Cidde Havalimanından saat 03:25te kalkış yapan ve ambulans uçak olarak hazır hale getirilen, özel donanımlı C-130 tipi askeri uçakta yaralı ve hasta Türk hacıları için sağlık bakanlığından 12 kişilik bir sağlık ekibi de hazır bulundu.
Haberin Videosu Mekke´de yaralanan Türk hacılar yurda getirildistartFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer36986,36986,201509,36986-367335.jpg,1, 0,Mekkede yaralanan Türk hacılar yurda getirildi);
TÜRK HACILARIN TEDAVİSİNE ANKARADAKİ HASTANELERDE DEVAM EDİLECEK
AFAD tarafından yapılan açıklamada ise Mekkede meydana gelen vinç kazası ile Minada yaşanan izdihamda yaralanan ve hasta Türk hacıların tedavisine Ankaradaki çeşitli hastanelerde devam edileceği bildirildi.
AFAD, ayrıca Etimesgut Havaalanına getirilen Türk hacılarından 8inin Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesine, 8inin Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi7ne, 1inin Yüksek İhtisas, 1inin Ankara Numune Eğitim Araştırma, 3ünün Dışkapı Numune, 1inin Numune Eğitim Araştırma Hastanesine,1inin Sanatoryum Göğüs hastalıkları hastanesine, 1inin Keçiören Numune Eğitim Araştırma Hastanesine,1inin de Gazi Devlet Hastanesine nakledileceğini duyurdu.
Hac görevi için Arabistana giden ve Diyanet Hastanesinde bir aydır kronik kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gören 70 yaşındaki Ünay Gedikin oğlu, babasının Mekkedeki vinç kazası ile Minadaki izdihamda yaralanan Türk hacı adaylarıyla beraber getirildiğini belirterek Babam yaklaşık bir aydır Arabistanda, hac vazifesini yerine getirmek için gitmişti. Orada rahatsızlandı. Kronik kalp yetmezliği çıktı.
Ondan dolayı Diyanetin hastanesinde bir aydır yatıyor. Sağ olsunlar, orada da hastanede çok iyi bakmışlar. Telefonda da devamlı bize bilgi verdiler. Babam kendisi de aradı, bilgi verdi. Bir sıkıntı yaşamadık. Devletimize Allah zeval vermesin. Özel bir uçak kaldırmış. 24 hastanın içine babamı da dahil etmişler. Sağlık durumu iyi, gördük kendisini dedi. Mekkede yaşanan vinç kazasında sağ ayağı ile sağ omzu kırılan bir Türk hacı adayının yakını ise hastane önünde yaptığı açıklamada Vinç kazasında yaralandı. Sağ ayağında ve sağ omzunda kırık olduğunu öğrendik. Sağ omzundan galiba ameliyat olacakmış, öyle söylediler. Onun için bu hastaneye sevk etmişler. Yalnız gitti, yalnız geldi diye konuştu.