Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 970 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Ekim 2020 - 09:57

Yunanistan masayı dağıttı

Büyüt
Küçült
Yunanistan masayı
Türkiye'nin sismik araştırma gemisi Oruç Reis için yeni bir NAVTEX mesajı yayınlaması üzerine Yunanistan ve Kıbrıs'a gitme kararı alan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'yi gerginliği tırmandırmaması yönünde uyardı. Maas'ın programında Türkiye bulunmazken, Yunanistan'dan skandal bir açıklama geldi. Alman Bakan daha önce de Yunanistan'ı destekleyen açıklamalar yapmıştı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, salı sabahı Berlin'de ziyaretlerine başlamadan önce yaptığı açıklamada, "Ankara gerginliği azaltma ve provokasyon arasında gidip gelmeye son vermeli, eğer hükümet daha önce defalarca iddia ettiği gibi müzakerelerden yanaysa..." ifadelerini kullandı.

"Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı olarak AB ortakları Kıbrıs ve Yunanistan'la tam dayanışma içinde olduklarını" vurgulayan Maas yazılı açıklamasında, tüm tarafların akıllıca bir komşuluk ilişkileri içinde davranması gerektiğini kaydetti. Doğu Akdeniz'de coğrafyanın değişmediğini ve Türkiye'nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile komşu olarak kalacağını vurgulayan Maas, müzakerelerin yapıcı bir atmosferde yürütülmesi gerektiğini belirtti. Maas, "Türkiye'yi Yunanistan'la açılmış olan diyalog penceresine tek taraflı adımlarla zarar vermemeye çağırıyoruz" dedi.

Almanya, Türkiye'ye karşı Yunanistan'ı desteklediğini açıkladı

Türkiye'den yetki tartışmasının yaşandığı bölgelerde doğal gaz arama çalışmaları yürütmemesini isteyen Maas, bunun AB liderler zirvesinde kararlaştırılan AB- Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi ve gerginliğin azaltılması çabalarına "büyük bir darbe" indireceğini söyledi.

YUNANİSTAN MASAYI DAĞITTI

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, SKAI Radyosuna yaptığı açıklamada, "Sorunları çözmek istiyoruz. İtalya ve Mısır ile yaptığımız anlaşmalarla bunu gösterdik. Ankara Oruç Reis kararıyla güvenilmez olduğunu gösterdi. Oruç Reis bölgede olduğu sürece Türkiye ile istikşafi görüşmelerde bulunmayacağız" dedi.

KAYNAK: HABER7, DEUTSCHE WELLE



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024