Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2790 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Åžubat 2015 - 15:18

3.Hava Limanının Tarihi Belli Oldu

Büyüt
Küçült
3.Hava Limanının Tarihi Belli
Başbakan Davutoğlu, 3. havalimanına ilişkin Böylesine bir projenin uzun dönemli üstlenilmiş olması ülkenin istikrarına duyulan güvenin de çok çarpıcı bir işaretidir dedi.

Ä°STANBUL

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, 3. havalimanı inÅŸaatı alanında incelemelerde bulunmak üzere ana ÅŸantiyeye geldi. Burada yetkililerden brifing alan DavutoÄŸlu, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Projeyle ilgili kapsamlı brifing aldığını belirten DavutoÄŸlu, bunun, Türkiye için gurur verici bir proje olduÄŸunu söyledi.

Türkiye in yükselen ekonomik gücünü yansıtan ve gerek iÅŸ hacmi gerek maliyeti itibarıyla en büyük projelerden birisi olan 3. havalimanıyla Ä°stanbulun merkezi konumunun uluslararası havacılık anlamında da önemli bir hat haline dönüşeceÄŸini vurgulayan DavutoÄŸlu, bütün bu projelerin, son 12 yıldır AK Parti iktidarlarının, hükümetlerinin çok saÄŸlam zeminde geliÅŸtirdiÄŸi vizyon sayesinde olduÄŸunu anlattı.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸanın bizzat takip ettiÄŸi, öncülük ettiÄŸi projenin, yükselen Türkiye in en önemli göstergelerinden birisi olacağına dikkati çeken DavutoÄŸlu, Yurtdışına gidenler çok iyi bilirler. Bir ülkenin kalkınmışlık göstergesi, havaalanına indiÄŸiniz andan itibaren o havalimanının kalitesiyle kendisini ortaya koyar. Ä°stanbul da bu anlamda son dönemde gerek ekonomik ve siyasi aktivitelerin merkezi olması gerekse Türk Hava Yolları ın gösterdiÄŸi performansla uluslararası havacılığın en fazla yükselen ÅŸehirlerinden biri haline geldi diye konuÅŸtu.

Tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı niteliği kazanacak

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, uluslararası havacılığın merkezlerinin Batıdan DoÄŸuya kaydığını dile getirerek, Avrupadan Asyaya doÄŸru kayışa paralel bir ÅŸekilde Ä°stanbulda bu havaalanının inÅŸa ediliyor olmasının aslında vizyoner bir yaklaşımın çok önceden ortaya koyduÄŸunun bir iÅŸareti olduÄŸunu aktardı.

Projenin tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı niteliğini kazanacağını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

Ä°stanbulun merkezi konumunu desteklemek bakımından bu projenin en kısa sürede ve en iyi ÅŸekilde tamamlanabilmesi için bütün firmalarımızdan daha fazla katkı ve gayret bekliyoruz. Bugün firmaları dinlediÄŸimde kendilerine de ifade ettim. Bu çapta bir projenin, Türk firmaları tarafından üstlenilmesi, konsorsiyum olarak, baÅŸlı başına ekonomi, firmalarımızın ve inÅŸaat sektörünün ulaÅŸtığı düzeyi gösteren olaÄŸanüstü güzel bir göstergedir. Çok büyük bir proje, maliyeti ve finansmanı itibarıyla... Ama aynı zamanda Ä°stanbulumuzun çevre dokusu ve bu bölgenin zemini itibarıyla da son derece duyarlı olmamız gereken bir proje. Projenin büyüklüğü ile Ä°stanbulumuzun çevre dokusuna gösterdiÄŸimiz duyarlılık, aynı ölçüde atbaşı giden hususlardır.

Döviz kurundaki artışın projelerde maliyeti arttırdığı iddiası

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, döviz kurundaki artışın projelerde maliyeti arttırdığı iddiasına iliÅŸkin de Böyle bir gözden geçirmeye ihtiyaç yok zaten bütün bu planlamalar, avro bazında yapıldı. Avro bazında herhangi bu anlamda bir kayıp ya da yeniden deÄŸerlendirmeyi gerektiren bir tablo söz konusu deÄŸil dedi.

Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörlüğü e Fatih Birol seçildi

DavutoÄŸlu, toplantıda kendisine güzel bir haber iletildiÄŸini ifade ederek, enerji uzmanı Fatih Birolun, Uluslararası Enerji Ajansı Ä°cra Direktörlüğü e oy birliÄŸiyle seçildiÄŸini söyledi.

Ahmet DavutoÄŸlu, Fatih Birol, önemli bir enerji uzmanımızdır. DışiÅŸleri Bakanlığı dönemimde yakından takip ettiÄŸim bir kampanyaydı. OybirliÄŸiyle seçilmiÅŸ olması da enerji alanında ülkemizin uluslararası platformda taşıdığı ağırlığı yansıtıyor. Kendisini tebrik ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Muhabir: Etem Geylan - Hanife Sevinç

A.A





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024