Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 992 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Ekim 2022 - 04:47

7 Deniz Hattı Hizmette

Büyüt
Küçült
7 Deniz Hattı
İSTANBUL'da oluşturulan 7 yeni deniz hattı yarın hizmet vermeye başlayacak. İki kıta arasında hizmet verecek Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş hattının sefer süresi 70 dakika olacak. İşte bilet fiyatları ve yeni hatlar...

Kentte geçen ay yapılan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında oluÅŸturulan, Kadıköy-KasımpaÅŸa-Fener-Sütlüce-Eyüp, Avcılar-Bakırköy-Kadıköy, Avcılar-Bostancı, Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada, Çengelköy-KabataÅŸ, BeÅŸiktaÅŸ-KabataÅŸ-Karaköy-KasımpaÅŸa-Sütlüce-Eyüp ve Bostancı-Caddebostan-Moda-Kadıköy-KabataÅŸ hattından oluÅŸan 7 yeni deniz hattı, yarın itibarıyla yolcularını kabul edecek.

Bilet fiyatları 9,47 lira ile 28,74 lira arasında değişiyor

Marmara Denizi, Ä°stanbul BoÄŸazı ve Haliç'te kıyıya paralel 7 yeni deniz hattının ücretleri de belli oldu. Kadıköy-KasımpaÅŸa-Fener-Sütlüce-Eyüp hattında 11,50 lira, Avcılar-Bakırköy-Kadıköy hattında 28,74 lira, Avcılar-Bostancı hattında 31,85 lira, Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada hattında 21,90 lira, Çengelköy-KabataÅŸ hattında 9,47 lira, BeÅŸiktaÅŸ-KabataÅŸ-Karaköy-KasımpaÅŸa-Sütlüce-Eyüp hattında 11,50 lira, Bostancı-Caddebostan-Moda-Kadıköy-KabataÅŸ hattında 11,50 liraya yolculuk yapılabilecek.

Kadıköy-KasımpaÅŸa-Fener-Sütlüce-Eyüp arasında hizmet verecek hattın, sefer süresi 50 dakika olarak öngörülüyor. Saat başı olacak ÅŸekilde günde 24 sefer yapılması planlanan hatta kışın 400, yazın en az 550 kiÅŸi kapasiteli yolcu motoru kullanılacak.

BeÅŸiktaÅŸ-KabataÅŸ-Karaköy-KasımpaÅŸa-Sütlüce-Eyüp hattında ise günlük 12 sefer yapılması planlanıyor. Yolcu motorlarıyla hizmet verilecek bu hattın sefer süresi ise 50 dakika olacak.

Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada hattında sefer 65 dakika sürecek. Günlük 24 sefer yapılması planlanan hatta kış yolcu kapasitesi en az 400, yaz yolcu kapasitesi en az 550 kiÅŸi olan yolcu motoru kullanılması planlanıyor.

Sefer süresi 20 dakika olarak öngörülen Çengelköy-KabataÅŸ hattında ise günlük 24 sefer yapılması planlanıyor. Bu hatta kış yolcu kapasitesi en az 220 kiÅŸi, yaz yolcu kapasitesi en az 330 kiÅŸi olan yolcu motoru kullanılacak.

Bostancı-Moda-Kadıköy-KabataÅŸ hattında sefer 70 dakika

Ä°ki kıta arasında hizmet verecek Bostancı-Moda-Kadıköy-KabataÅŸ hattının sefer süresi 70 dakika olacak. Hatta günlük 10 sefer yapılması planlanıyor. Bu hatta kış yolcu kapasitesi en az 220 kiÅŸi, yaz yolcu kapasitesi en az 330 kiÅŸi olan yolcu motoru kullanılması öngörülüyor.

Sefer süresi 50 dakika olarak planlanan Avcılar-Bakırköy-Kadıköy hattında da günlük 24 sefer yapılması hedefleniyor. Bu hatta kış ve yaz yolcu kapasitesi en az 350 kiÅŸi olan deniz otobüsü ile hizmet verilecek.

Sefer süresini 45 dakikaya indirecek Avcılar ve Bostancı hattında günlük 20 sefer yapılması planlanıyor. Bu hatta kış ve yaz yolcu kapasitesi en az 350 kiÅŸi olan deniz otobüsü kullanılacak.

28 Ekim'de açılışı yapılan Rumeli Hisarüstü-AÅŸiyan Füniküler hattına entegre olacak AÅŸiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu ve Üsküdar-AÅŸiyan deniz yolu hatları, 28 Ekim itibarıyla yolcularını ağırlamaya baÅŸlamıştı.

Öte yandan, 1 Kasım'dan itibaren deniz hatlarına ya da deniz hatlarından yapılan tüm aktarmaların yüzde 50 indirimi olacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024