Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1038 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Nisan 2022 - 05:33

Avrasya Tüneli motosiklet trafiğine açılıyor

Büyüt
Küçült
Avrasya Tüneli motosiklet trafiğine
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Avrasya Tüneli’nin motosiklet trafiğine açılacağını açıkladı.

Motosiklet sürücülerini sevindiren bir haber paylaşıldı. UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Adil KaraismailoÄŸlu Avrasya Tüneli ile ilgili alınan kararı duyurdu. Bakan, Avrasya Tüneli'nin Ramazan Bayramı öncesinde 1 Mayıs tarihinde motosiklet trafiÄŸine açacaklarını bildirdi.

Motobike Ä°stanbul 2022 Açılış Töreni'nde konuÅŸan Bakan KaraismailoÄŸlu ÅŸunları söyledi:

Yerli ve milli teknolojilerin geliÅŸmesini teÅŸvik ediyoruz. Sayıları artan elektrikli araçların teknik alt yapı çalışmalarını yürütüyoruz. Åžehirlerde bisiklet ve scooter kullanımının yaygınlaÅŸtırılması için genel konsepti oluÅŸturuyoruz.

Marmaray, Avrasya Tüneli, 1915 Çanakkale Köprüsü otoyol ve yüksek hızlı tren hatlarını baÅŸarılı bir ÅŸekilde bitirerek milletimizin hizmetine sunduk. 50 km olan toplam tünel uzunluÄŸumuzu 13 kattan daha fazla artırarak 651 km’ye çıkardık.

Kesintisizi trafik akışıyla seyahat süresinde yıllık 7.3 milyar saat tasarruf ettik. Yatırımlarımız sayesinde yol güvenliÄŸimiz arttı. Ayrıca emisyon salınımında 5 milyon ton azalttık. 20 yılda Türkiye’ye deÄŸer katan projeleri 170 milyar dolar ile hayata geçirdik.

198 MÄ°LYAR DOLARLIK YATIRIM PLANI

2023 ulaÅŸtırma ve lojistik ana planıyla Türkiye'nin geleceÄŸini ÅŸimdiden planlıyoruz. 2023 yılına geldiÄŸimizde demiryolu, karayolu ve haberleÅŸme sektörleri için 198 milyar dolarlık yatırımı planladık. 2053 yılına kadar milli gelire katkımız 1 trilyon doları bularak yatırım gelirinin 5 katını kazandıracağız.

Karayollarında fosil yakıt yerine alternatif enerji kullanımını azaltacağız. Bu projelerle biz geliÅŸmekte olan deÄŸil geliÅŸmiÅŸ ülkelerin öncüsü olmaya kararlıyız. BüyükÅŸehirlerimizin caddelerinde ortalama hızları 50 km’nin altında mikro hareketlilik araçları oldukça arttı. 2003 yılında 1milyon olan motosiklet sayısının 4 milyona dayanması da motosiklet kullanımına talebin giderek arttığını göstermektedir.

AVRASYA TÜNELÄ° MOTOSÄ°KLET TRAFİĞİNE AÇILIYOR

Bugün trafiÄŸe kayıtlı yaklaşık 24 milyon taşıt bulunuyor. Bunun yüzde 15’ini motosikletler oluÅŸturuyor. Bu noktada bakanlık olarak kullanıcıların mal ve can güvenliÄŸi için çalışmaları yapıyoruz. Yollarımızın alt yapılarını deÄŸil üst yapılarını da inÅŸa ediyoruz. Motosiklet kullanıcıları için bir müjde paylaÅŸmak istiyorum. KazlıçeÅŸme-Göztepe arasında hizmet veren Avrasya Tünelinin ayrıcalıklarından bundan sonra motosiklet kullanıcıları da faydalanacak.

RAKAMLARLA AVRASYA TÜNELÄ°

Ä°stanbul'un iki yakasını denizin altından karayolu tüp geçidiyle baÄŸlayan Avrasya Tüneli 2016 yılında açıldı. 

KazlıçeÅŸme-Göztepe hattında hizmet veren Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor. Bunun 5,4 kilometrelik bölümü, deniz tabanı altına özel bir teknoloji ile inÅŸa edilen iki katlı tünelden oluÅŸuyor. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024