Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1211 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Åžubat 2020 - 10:44

Her şey çok zamlı oluyor

Büyüt
Küçült
Her şey çok zamlı
İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan yüksek zamlara tepkiler devam ediyor. Mecidiyeköy'de bir grup öğrenci, zammı protesto etti. "Her şey çok zamlı oluyor" diye slogan atan öğrenciler, "Ulaşım hakkımız engellenemez" dedi.

Mecidiyeköy'de bir grup öÄŸrenci, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesinin son ulaşım zammını protesto etmek için bir araya geldi. ÖÄŸrenciler metrobüs durağında bulunan turnikeleri aÅŸarak içeri girdi. ÖÄŸrencilerin elindeki "Her ÅŸey çok zamlı oluyor" yazılı döviz ve pankartlarla Ekrem Ä°mamoÄŸlu'na gönderme yaptı.

 

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından ÅŸehir içi ulaşımına yüzde 35 oranında bir zam yapılmış ve zamlar hayli tepki görmüÅŸtü. Uygulanmaya baÅŸlanan yeni tarife ile 2,60 TL olan tam elektronik biletin 3,50 TL; 1,25 TL olan öÄŸrenci biletin fiyatı ise 1,75 TL olarak güncellenmiÅŸti. Ayrıca aylık 200 geçiÅŸ hakkı veren 205 TL'lik tam mavi kartın 275 lira, 40 lira olan öÄŸrenci mavi kartın ise 50 liradan satılacağı duyurulmuÅŸtu. Ä°BB tarafından yapılan yüzde 35'lik zammın ardından her kesimden tepkiler çığ gibi büyümüÅŸ, sosyal medyada birçok grup zammı protesto etmiÅŸti.

 

"HER ÅžEY ÇOK ZAMLI OLUYOR"

Bugün de ÅžiÅŸli Mecidiyeköy Metrobüs Durağı önünde yaklaşık 50 kiÅŸilik bir öÄŸrenci grubu bir araya gelerek Ä°BB'nin ulaşıma yaptığı yüzde 35'lik zammı protesto etti. ÖÄŸrenciler "Akbil basma, turnikeden atla" sloganları eÅŸliÄŸinde metrobüs durağının turnikelerinin üzerinden atlayarak içeri girdi. Ellerinde "Her ÅŸey çok zamlı oluyor", "Akbilimde yok kuruÅŸ" yazılı döviz ve pankartlarla eylemlerini sürdüren öÄŸrenciler, "Ulaşım hakkımız engellenemez. Bu zammı kabul etmiyoruz ve ulaşım ücretsizdir, gelin geçin diyoruz" dedi.

YOLCULARA AKBÄ°L BASTIRMADILAR

Yolcuların akbil basmasını istemeyen öÄŸrenciler, turnikeleri tutarak metrobüs durağına girmek isteyenleri "engelli yolcu" giriÅŸinden ücretsiz olarak içeri aldı. Ä°BB'nin yaptığı son ulaşım zammını protesto eden öÄŸrencilerin metrobüs durağından ayrılmasıyla eylem sona erdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024