Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2393 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Mart 2021 - 11:50

İBB den Gezi Parkı Açıklaması.

Büyüt
Küçült
İBB den Gezi Parkı
İBB, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini bildirmesine ilişkin açıklama yayımladı.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'nden (Ä°BB) mülkiyeti ellerinden alınan Taksim Gezi Parkı'na iliÅŸkin açıklama geldi.

"Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi (Ä°BB) olarak, Gatala Kulesi’nden sonra kadim kentimizin Gezi Parkı alanına da el konulması üzerine kamuoyuna ÅŸu açıklamayı yapma gereÄŸi duyulmuÅŸtur." denilen açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:

23 Haziran 2019 seçimlerinden sonra, merkezi yönetimin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’ne yönelik tavrı kamuoyu bilgisi dahilindedir. Ne yazık ki, diyalog, uzlaşı, ortak akıl ve birlikte çalışma kavramlarından daha çok; ‘hesaplaÅŸma’, ‘gününü gösterme’, ‘iÅŸ yaptırmama’, ‘engelleme’ ‘vesayet’ ve ‘yetki gaspı’ anlayışıyla devam eden sürecin son halkası Taksim Gezi Parkı’nın Ä°BB mülkiyetinden alınması olmuÅŸtur.

"Galata Kulesi de aynı ÅŸekilde gasp edilmiÅŸtir"

Talimatla bu kararı alanların açıklamalarında kanun maddelerine atıfta bulunulması, bu kararları hukuksal kılmadığı gibi vicdanlarda da aklamaz. Daha kısa süre önce, 166 yıldır Ä°BB  mülkiyetinde olan Galata Kulesi de aynı ÅŸekilde gasp edilmiÅŸtir.

Åžimdi de Gezi Parkı alanı, Ä°BB’ye haber bile verilmeden, sadece 1 günlük yazışma ile yürütülmüÅŸtür. Yüzbinlerce Ä°stanbullunun oy vererek yapılmasını istediÄŸi yeni Taksim Meydanı projesinin çalışmalarına baÅŸlamak üzereyken alınan bu kararın zamanlaması manidardır. Bu karar meydanın yeniden yeÅŸil ve estetik bir alana dönüÅŸtürülme projesini durdurmak için alınmıştır. Üstelik, 350 bin Ä°stanbullunun demokratik katılım süreciyle ÅŸekillenmiÅŸ iradesine raÄŸmen, alınmıştır. Ä°stanbul’u betona çeviren kafa yapısının, Ä°stanbul’un sembolik meydanını yeÅŸile çevirecek bir projenin karşısında durması tesadüf deÄŸildir.

"Benzeri kararların devamı da gelecektir"

Görünen o ki, baÅŸta Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye olmak üzere 31 Mart ve 23 Haziran 2019 tarihlerinde muhalefet partilerinden seçilmiÅŸ yerel yönetimlere karşı hasmane tavırlarla alınan bu ve benzeri kararların devamı da gelecektir.

Ä°stanbul gibi kadim bir ÅŸehirde kanunları istismar ederek her deÄŸerli yapıyı her deÄŸerli alanı gasp etmek mümkündür. Her ne kadar benzer kararlar daha önce alınmış olsa da hiçbiri bu kadar tarihsel deÄŸeri ve simgesel önemi olan alanlar için gerçekleÅŸmemiÅŸtir. O yüzden Ä°BB ile temas dahi kurmadan bir gecede alınan bu kararları asla iyi niyetli ve halk yararına adımlar olarak görmüyoruz. Bu kararlara karşı hukuk mücadelemizi sürdüreceÄŸiz. Öte yandan yeni türeyen çok sayıda hormonlu vakfın kullanımına açılan, vakıflara ait tarihi yapılarla ilgili de benzer bir tavrın gösterilmesini beklemekteyiz.

21 aydır yönetimimizi her alanda engelleme ve kuÅŸatma giriÅŸimlerine raÄŸmen, 16 milyona hizmette hiç bir aksamaya izin vermediÄŸimiz gibi, Ä°stanbul’a daha önce görülmemiÅŸ yeni hizmetler sunduk ve sunmaya da devam edeceÄŸiz. Bundan sonra da aynı kararlılıkta devam edeceÄŸiz.

"Mevcut gasp giriÅŸimi 16 milyon için sadece zaman kaybı olacaktır"

Taksim Meydanı’nı milletimize kazandırma ve hak ettiÄŸi görünümüne kavuÅŸturma mücadelemizden asla vazgeçmeyeceÄŸiz. Mevcut gasp giriÅŸimi 16 milyon için sadece zaman kaybı olacaktır. Milletimizin saÄŸduyusu, yakın tarihte de çok örneÄŸi olduÄŸu gibi hukuk ve teamül tanımaz karar vericilerin siyaset mühendisliklerini yenecek güçtedir.

Ä°BB ve BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, Ä°stanbul halkından aldığı güçle, bu haksız ve adaletsiz kararlarla her alanda ve her araçla mücadele etmeye devam edecektir.

Kamuoyuna Saygılarımızla





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024