Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1201 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Eylül 2022 - 04:43

İstanbul a 7 Yeni Deniz Hattı

Büyüt
Küçült
Ä°stanbul a 7 Yeni Deniz
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, İstanbul'da 7 yeni deniz hattının oluşturulmasına oy birliği ile karar verildi.

Ä°stanbul’un doÄŸudan batıya uzanan coÄŸrafyası, iki kıtayı birleÅŸtiren ve ayıran doÄŸal yapısı, toplu ulaşımda deniz yolunu daha etkin kullanmayı zorunlu kılıyor. Kentsel canlılık, sosyoekonomik ve kültürel zenginlikle 7/24 yaÅŸayan kentte toplu ulaşım entegrasyonunu artıracak yeni bir planlama yapıldı.

Ä°BB, her iki yakadaki raylı sistem ve otobüs taşımacılığını entegre etmek amacıyla UKOME’ye 7 ayrı yeni deniz hattı oluÅŸturulması teklifi sundu. Bir deniz ÅŸehri olan Ä°stanbul’daki ulaşımda denizin payını artıracak teklif, oybirliÄŸiyle kabul edildi. 

Kıyıya paralel ve iki kıta arasında yapılacak yeni seferlerle deniz ulaşımının ÅŸehrin geneline yayılması, toplu ulaşımda deniz ve kara entegrasyonu saÄŸlanarak eriÅŸilebilirliÄŸin artırılması; çevreci, hızlı ve konforlu bir yolculuk sunulması amaçlanıyor. Ä°stanbul’da 48 hatta yapılan deniz yolu seferleriyle günlük ortalama 230 bin yolculuk yapılıyor. Eklenecek 7 yeni hatla kısa vadede deniz yolculuÄŸunun yüzde 17 artırılarak bu sayının 270 bine çıkartılması hedefleniyor.

Ä°stanbul’da deniz ulaşımına eklenecek yeni hatlar ÅŸunlar:

Kadıköy-KasımpaÅŸa-Fener-Sütlüce-Eyüp

Avcılar-Bakırköy-Kadıköy

Avcılar-Bostancı

Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada

Çengelköy-KabataÅŸ

BeÅŸiktaÅŸ-KabataÅŸ-Karaköy-KasımpaÅŸa-Sütlüce-Eyüp

Bostancı-Caddebostan-Moda-Kadıköy-KabataÅŸ





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024