Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Travel and Leisure dergisinin bu yılki "Dünyanın En İyileri Ödülleri"nde İstanbul'un Avrupa'nın 1 numaralı kenti seçildiÄŸini duyurdu.
Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, "Avrupa'daki ÅŸehirler arasında İstanbul zirvede. İstanbul, Avrupa'nın 1 numaralı ÅŸehri. Travel and Leisure'nin bu yılki 'Dünyanın En İyileri Ödülleri'nde binlerce kiÅŸi İstanbul'u favori ÅŸehir olarak seçti. Bu gurur hepimizin." açıklamasını yaptı.
Dergi tarafından yapılan ankete katılanların son üç yıllık tecrübelerine göre 11 Ocak - 11 Mayıs tarihleri arasında yapılan oylamayla İstanbul, 91.32 puanla birinci oldu.
İstanbul'un bitmeyen cazibesiyle her zaman tarihin buluÅŸma noktası olduÄŸu, Topkapı Sarayı ve Ayasofya gibi tarihi mekanların olduÄŸu ifade edilen deÄŸerlendirme yazısında NiÅŸantaşı ve Galataport gibi modern çekiciliÄŸin olduÄŸu yerlere deÄŸinilerek İstanbul Havalimanı'ndan da övgüyle bahsedildi.