Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2017 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Åžubat 2021 - 15:40

İstanbul için normalleşme açıklaması

Büyüt
Küçült
İstanbul için normalleşme
İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu milyonlarca İstanbullunun merakla bekledği normalleşmeyle ilgili açıklama yaptı. Memişoğlu, "Süreç olarak iyi bir pozisyondayız, hasta sayılarımız minimilimize edilmiş durumda. İstanbul şu anda 1 Mart'tan itibaren olacak kısıtlamaların azalmasına hazır" dedi.

Covid-19 ile mücadele tüm dünyada sürerken Türkiye'de aşılama ve virüse karşı önlemler devam ediyor. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın "Ä°llerimizi SaÄŸlık Bakanlığımızın kriterlerine göre dört gruba ayırarak Mart ayı başı itibariyle kademeli normalleÅŸme sürecini baÅŸlatıyoruz" ifadeleri ise normalleÅŸme adımlarının habercisi oldu. Zaman zaman yükselen vaka sayılarıyla gündeme gelen Ä°stanbul'da salgının seyri ve vaka sayılarının normalleÅŸmeye uygun olup olmadığına ise Ä°stanbul Ä°l SaÄŸlık Müdürü Prof. Dr. Kemal MemiÅŸoÄŸlu yanıt verdi.

"SÜREÇ OLARAK ÅžU ANDA Ä°YÄ° BÄ°R POZÄ°SYONDAYIZ"

Koronavirüsle mücadele sürecinde Ä°stanbul'daki son duruma iliÅŸkin bilgi veren Ä°stanbul Ä°l SaÄŸlık Müdürü Prof. Dr. Kemal MemiÅŸoÄŸlu, "Süreç olarak ÅŸu anda iyi bir pozisyondayız. Hasta sayılarımız minimilimize edilmiÅŸ durumda hastanelerde yoÄŸun bakımlarımız ve hasta yoÄŸunluÄŸumuz azalmış durumda inÅŸallah böyle devam eder. Salgın süreci ÅŸunu gösterdi ki Türkiye hem saÄŸlık alt yapısında hem teknoloji insan gücü anlamında çok güçlü olduÄŸunu dünyaya da gösterdi. Türkiye ÅŸu ana kadar çok baÅŸarılı bir süreci sürdürmekte. Salgın ÅŸu anda Türkiye'de azalmaya baÅŸladı. Tabi ki bitmedi yükselme ihtimali her zaman var. Onun için tedbiri elden bırakmamamız lazım. Ä°nsanların da hem ekonomik hem de uzun süreçli böyle kapamaların ve kısıtlamaların psikolojik baskısını yaÅŸadığının da farkındayız" dedi.

"Ä°STANBUL KISITLAMALARIN AZALMASINA HAZIR"

Ä°stanbul'daki veriler ışığında kısıtlamaların gevÅŸetilmesine iliÅŸkin konuÅŸan MemiÅŸoÄŸlu," Ä°stanbul ÅŸu anda esasında CumhurbaÅŸkanımızın dediÄŸi gibi 1 Mart'tan itibaren olacak kısıtlamaların azalmasına hazır. Bu konuda da özellikle öÄŸrencilerimizin okullarına, arkadaÅŸlarına kavuÅŸmasını, esnafımızın iÅŸyerini açmasını bekliyoruz. Bu konuda her türlü hazırlığımızı da yapmış durumdayız. Ä°stanbul'da vaka sayıları esasında minimilimize edilmiÅŸ durumda ama devamı için uyum ÅŸart.

"SON KARARI BAKANLIK VERECEK"

GevÅŸeme olduktan sonra da bu uyumu gösterdiÄŸimiz müddetçe maske, mesafe, hijyen kurallarına uyduÄŸumuz müddetçe, aşılamayı zamanında yaptığımız müddetçe kısıtlamaların azaltılmasında Ä°stanbul için, Mart ayı başından itibaren bu konuda bir sıkıntı olacağını düÅŸünmüyoruz. Ama tabi ki bunun kararı Bakanlığımızın ve bilimsel kurulumuzun öneriler doÄŸrultusunda olacaktır" ifadelerini kullandı.

"BELÄ°RLÄ° BÄ°R PROGRAM ÇERÇEVESÄ°NDE GEVÅžETÄ°LEBÄ°LÄ°R"

Salgına iliÅŸkin verileri anlık olarak takip ettiklerini belirten MemiÅŸoÄŸlu, "3. dalga olabilir ama bunu bir denge olarak kullanmamız lazım. Yükselmesini SaÄŸlık Bakanlığı'nın elektronik alt yapısıyla anlık ölçüyoruz. Biz tahmini ÅŸöyle böyle yapalımla deÄŸil bilimsel verilerle yapıyoruz. Yükselme ve düÅŸme trendini görüyoruz. Åžu andaki düÅŸüÅŸ ve düÅŸme trendi boyunca biraz daha gevÅŸemenin insanları, esnafımızı, öÄŸrencilerimizi okullarımıza kavuÅŸturmanın zamanının geldiÄŸi 1 Marttan itibaren CumhurbaÅŸkanımız tarafından ilan edildi. Toplumun uyumundan gerçekten çok memnunuz. Esasında devamlı kapatma ve kısıtlamalarla yönetilecek bir süreç deÄŸil. Kısıtlamalar belirli program çerçevesinde gevÅŸetilebilir" diye konuÅŸtu.

Öte yandan MemiÅŸoÄŸlu, Ä°stanbul'da dün itibariyle aşılamaya iliÅŸkin, " 1 milyon 200 bin insanımıza aşı yapmış durumdayız Ä°stanbul'da" dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024