Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 831 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Aralık 2020 - 08:44

İstanbul un 3 Aylık Suyu Var

Büyüt
Küçült
İstanbul un 3 Aylık Suyu
Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı, Meclis'te yaptığı bilgilendirmede 'Hesaplarımıza göre İstanbul'da 3 ay kadar daha su var' dedi

Ä°stanbul kurak geçen sonbaharın ardından aralıkta da beklenen yağışı henüz almadı.

Metropole su saÄŸlayan barajlardaki doluluk ortalama yüzde 22,15 ile son 10 yılın en düÅŸük seviyesinde seyrediyor.

Kentin kaç günlük suyu kaldığı da merak konusu. Konuyla ilgili Devlet Su Ä°ÅŸleri (DSÄ°) Genel Müdür Yardımcısı OÄŸuz Kasap, Meclis'te milletvekillerine bilgi verdi.

Hemen hemen her on yılda bir kuraklık yaÅŸandığını söyleyen Kasap, "Bizim hesaplarımıza göre Ä°stanbul'da 3 ay kadar daha su var" dedi.

"Zaten ekim, kasım aylarından itibaren yağışlarla beraber su toplanıyor. Dolayısıyla bundan sonra herhangi bir sorun olacağını düÅŸünmüyoruz" diyen Kasap ÅŸöyle devam etti:

"Aralık, ocak, ÅŸubat aylarında mutlaka gelen yağışlarla dolduracağız. Ama bizim için önemli olan öncelikle Melen ve ondan sonra diÄŸer yapacağımız barajlar. Ä°SKÄ° Genel Müdürümüzle bir araya geldik, onlar da katkı verdiler, hangi barajlarda ne yapacağız, ne kadar su toplayacağız, birlikte çalışmaya baÅŸladık. Onların da bize vereceÄŸi katkılar var ÅŸüphesiz. Dolayısıyla el birliÄŸiyle sadece Melen'le yetinmeyeceÄŸiz, diÄŸer barajları da peyderpey devreye alacağız. Ama Ä°stanbul için öngördüÄŸümüz, 2024-2025 yıllarından önce Melen'i bitireceÄŸiz."

Ä°stanbul Su ve Kanalizasyon Ä°daresi (Ä°SKÄ°) verilerine göre, su miktarı Istrancalar'da yüzde 26,98, Terkos'ta yüzde 22,82, Sazlıdere'de yüzde 5,54, Alibeyköy'de yüzde 28,54, Büyükçekmece'de yüzde 16,07, Ömerli'de yüzde 22,64 Darlık'ta yüzde 51,39 olarak ölçüldü.

Ä°stanbul'a su saÄŸlayan baraj ve göletler azami 868 milyon 683 bin metreküp su biriktirme hacmine sahipken, su miktarı 185,82 milyon metreküp seviyesinde bulunuyor.

Kentte, günlük ortalama 2,8 milyon metreküp su tüketiliyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024