Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 908 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Ocak 2023 - 08:25

İstanbul un 3,5 aylık suyu kaldı

Büyüt
Küçült
İstanbul un 3,5 aylık suyu
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "İstanbul’da barajların doluluk oranı yüzde 33,3. Hiç su gelmemesi halinde İstanbul’un 3,5 aylık ihtiyacını karşılayacak su rezervi bulunuyor." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit KiriÅŸci, "Ä°stanbul’da barajların doluluk oranı yüzde 33,3. Hiç su gelmemesi halinde Ä°stanbul’un 3,5 aylık ihtiyacını karşılayacak su rezervi bulunuyor." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit KiriÅŸci, medya kuruluÅŸlarının Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Bakanlığının 2022 yılı faaliyetlerini deÄŸerlendiren Bakan KiriÅŸci, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Yağışların düzensizliÄŸine dikkat çeken Bakan KiriÅŸci, ÅŸunları kaydetti;

Antalya Kumluca’da 90 günde yaÄŸması gereken yağış 1 günde yaÄŸdı. Ä°stanbul’da barajların doluluk oranı yüzde 33,3. Hiç su gelmemesi halinde Ä°stanbul’un 3,5 aylık ihtiyacını karşılayacak su rezervi bulunuyor. Barajlara su gelmemesi halinde Ankaralıların tüm içme suyu talebini 6 aydan daha fazla karşılayacak kapasitesi var. Ä°zmirde ise barajların su kapasitesi ihtiyacı 7 aydan fazla karşılayabilir.

"6 milyon hayvanın kısırlaştırılması planlanıyor"

Sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili ciddi bir yol kat ettik, paydaÅŸlarımızın da katkılarını alıp son ÅŸeklini vereceÄŸiz. Sayın CumhurbaÅŸkanımıza da bunu arz edeceÄŸiz. 6 milyon hayvanın kısırlaÅŸtırılması planlanıyor. KısırlaÅŸtırıldıktan sonra hayvan alındığı yere geri bırakılacak mı bırakılmayacak mı bunun gibi detaylar üzerinde çalışılıyor. O çalışmalara son ÅŸekli en kısa sürede verilecek. Evcil hayvanların mikroçiple kayıt altına alınması için son tarih 31 Aralık'tı. 1 milyon 493 bin 541 hayvan sisteme kaydedildi. 500 bin civarında kiÅŸi de daha sonra yaptırmak için beyanda bulundu.

Tahıl koridoru

Dün itibarıyla 17 milyon ton tahıl koridordan geçti. Ukrayna Rusya Savaşı sulhla halledilmezse önümüzdeki yıllarda dünyayı daha büyük bir tehlike bekliyor.

"8 ülkede 9 tarım müÅŸavirimiz var"

Ticaret Bakanlığı ile eÅŸ güdüm içinde çalışıyoruz. Velev ki ‘a’ ürününün anormal derecede içeride fiyatları yükseldi, burada da iÅŸin kontrolünü saÄŸlamak adına ihracat yasaklarını getirerek bunu da dengelemeye çalışıyoruz. Gıda arz güvenliÄŸi ile ilgili Gıda Arz GüvenliÄŸi Daire BaÅŸkanlığı'nı kurduk. Bu daire baÅŸkanlığı sayesinde yurt içinde ve dışında tüm ürünlere iliÅŸkin arzları takip ediyoruz. 8 ülkede 9 tarım müÅŸavirimiz var. Onlara sadece bulunduÄŸunuz ülkeleri deÄŸil komÅŸu ülke ve civar ülkeleri de mutlaka mercek altına alın diyoruz.

Et v süt fiyatları

Et fiyatları konusunda etle ilgili olarak burada bir spekülatif hareketlerin olduÄŸunu, bunu gözlemlediÄŸimizin altını çizmek istiyorum. Gerekli önlemleri aldık almaya devam edeceÄŸiz. Piyasadaki fiyat artışı konusunda bağımsız olarak tedbiren kasaplık hayvan tedariki baÄŸlantılarının da yapıldığını belirtmek istiyorum. 

2 yeni müjde daha  

Önümüzdeki günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı'na 6 bine yakın yeni personel alımı yapılacak. Genç çiftçilere yönelik Uzman Eller Projesiyle verilen destekler 100 bin liradan 250 bin liraya çıkarılacak.

Tarım ,Bakan , ÖzkiriÅŸçi ,Su ,Ä°stanbul ,Baraj ,Et ,Süt





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024