Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1640 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Mart 2021 - 13:58

İstanbul'a iki raylı sistem hattı daha

Büyüt
Küçült
İstanbula iki raylı sistem hattı
.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "İstanbul'a (Altunizade-Çamlıca ve Kazlıçeşme-Sirkeci hatları olmak üzere) iki raylı sistem hattı daha kazandırıyoruz" dedi.

UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Adil KaraismailoÄŸlu, Ä°stanbul'a, Altunizade-Çamlıca ve KazlıçeÅŸme-Sirkeci hatları olmak üzere iki raylı sistem hattı daha kazandıracaklarını bildirdi.

Halkalı-Ä°stanbul Havalimanı Metro Hattı'nda 2 yeni tünel açma makinesinin (TBM) kazıya baÅŸlaması törenine katılan KaraismailoÄŸlu, burada yaptığı konuÅŸmada, Ä°stanbul'da birbiri ardına hayata geçirilen dev projelerin kenti ve ülkeyi parlak bir geleceÄŸe hazırladığını söyledi.

Ä°stanbul'da modern raylı sistem hatlarıyla Ä°stanbul halkının trafik çilesine son verdiklerini, bir yandan da ÅŸehri gürültü ve hava kirliliÄŸinden arındırarak, çevresel sorunların azaltılmasına katkı verdiklerini anlatan KaraismailoÄŸlu, bugün Ä°stanbul Havalimanı-Halkalı metro hattının Olimpiyatköy-Halkalı kesimindeki tünele ilk kazmayı vurduklarını anlattı.

KaraismailoÄŸlu, baÅŸlayacakları kazı çalışmalarında toplam 11 bin 800 metre ilerleyerek yıl sonunda Halkalı istasyonuna ulaÅŸmayı planladıklarını kaydederek, ÅŸu bilgileri verdi:

"Marmaray Halkalı istasyonu ile baÅŸlayan yüzde 55'lik ilerleme kaydettiÄŸimiz 31,5 kilometrelik bu hatta Marmaray, Halkalı, Olimpiyatköy, KayaÅŸehir, Fenertepe, Avnavutköy-2, Arnavutköy-1 ve Ä°stanbul Havalimanı istasyonları yer alıyor. Halkalı-havalimanı hattımız Halkalı istasyonundan Marmaray banliyo hattına, Olimpiyatköy ve KayaÅŸehir istasyonlarında KayaÅŸehir- Kirazlı-Otogar-Yenikapı metrosuna, havaalanından da Ä°stanbul Havalimanı-Gayrettepe hattına baÄŸlanacaktır."

 KaraismailoÄŸlu, Ä°stanbul Havalimanı ile kentin merkezi lokasyonları arasındaki ulaşımın süresini 30 dakikanın altına indirmeyi amaçladıklarını belirterek, bu süreye ulaÅŸmak için hat ve araç saatte 120 kilometrelik hıza çıkacak ÅŸekilde tasarladıklarını ve ülkenin en hızlı metrosunu yapmayı hedeflediklerini vurguladı.

“146 KÄ°LOMETRELÄ°K RAYLI SÄ°STEM HATTI Ä°STANBUL’U ÇEPEÇEVRE SARACAK”

Bakan KaraismailoÄŸlu, bu hatların tamamlanması ile Kağıthane ve Kemerburgaz'dan Arnavutköy, BaÅŸakÅŸehir ve Küçükçekmece'ye de metro baÄŸlantılarının saÄŸlanmış olacağını kaydederek, "Böylece Gebze'den Halkalı'ya uzanan Marmaray hattının devamında Halkalı-Ä°stanbul Havalimanı ve Ä°stanbul Havalimanı-Gayrettepe hatları ile toplamda yaklaşık 146 kilometrelik, Ä°stanbul'u çepeçevre saran bir raylı sistem hattı tamamlanmış olacaktır." diye konuÅŸtu.

Halihazırda istanbul'da yapımını tamamlayıp halkın hizmetine sundukları 80 kilometrelik hattın bulunduÄŸunu dile getiren karaismailoÄŸlu, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Ä°stanbul'da yapımına devam ettiÄŸimiz 6 hat da kısa bir süre içinde hizmete girecek. Åžu anda yapımı süren, Pendik-TavÅŸantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı, Bakırköy sahil-Kirazlı, BaÅŸakÅŸehir-KayaÅŸehir, Gayrettepe-Ä°stanbul Havalimanı, Halkalı-Ä°stanbul Havalimanı metro hatlarının toplam uzunluÄŸu 91 kilometredir ve çalışmaları büyük bir hızla devam etmektedir. Elbetteki megakentteki raylı sistem projelerimiz bunlarla sınırlı kalmayacak. 4,5 kilometrelik Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Raylı Sistem Projesi ve 8,4 kilometrelik KazlıçeÅŸme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon DönüÅŸüm Projesi'nde de planlama aÅŸamasındayız. Ä°stanbul'a 12,9 kilometrelik iki raylı sistem hattı daha kazandırıyoruz."

KaraismailoÄŸlu, ÅŸu an Ä°stanbul'un raylı sistem ağının 251 kilometre olduÄŸunu, yapımı devam eden projeleri bittiÄŸinde rakamın 342 kilometreye yükseleceÄŸini, 342 kilometrenin yüzde 50'sini bakanlığın kazandırmış olacağını vurguladı.

"2022 sonunda bitecek"

UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı KaraismailoÄŸlu, Ä°stanbul'un devlet aklı ve iradesiyle hareket edilmesi gereken, geleceÄŸini en üstün nitelikli ve kalıcı projelerle tasarlamak zorunda oldukları stratejik bir dünya kenti olduÄŸunu belirterek, ÅŸu açıklamalarda bulundu:

"Yaptığımız bütün iÅŸler 2053, 2071'in planlandığı uzun soluklu stratejik bir ulaşım master planın birer parçalarıdır. Kanal Ä°stanbul da bu planın önemli bir parçasıdır. Bu nedenle Ä°stanbullular müsterih olsunlar. Her zaman ve ÅŸartta, Ä°stanbul’a ve Ä°stanbullulara hizmet etmeye devam edeceÄŸiz. Halkalı-Ä°stanbul Havalimanı hızlı metro hattında 3 bin çalışanımız ve 6 TBM ile kazılan metromuza daha da hız veriyoruz. Hattımızın kazı çalışmalarına 2 TBM daha katılıyor. KayaÅŸehir-Olimpiyatköy istasyonundaki 2 adet tünel açma makinası kazı çalışmasını aynı anda baÅŸlatıyoruz."

KaraismailoÄŸlu, Ä°stanbul Havalimanı-Gayrettepe metro hattını 2021 sonunda, Ä°stanbul Havalimanı-Halkalı hattını ise 2022 sonunda tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

YENÄ° TBM'LERÄ°N ÇALIÅžMASINI KARAÄ°SMAÄ°LOÄžLU BAÅžLATTI

KaraismailoÄŸlu, konuÅŸmasının ardından butona basarak 2 yeni tünel aÅŸma makinesini çalıştırdı.

Çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan KaraismailoÄŸlu, çalışanlarla fotoÄŸraf çektirdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024