Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1528 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Temmuz 2021 - 16:48

Ä°stanbul'da sivrisinek kabusu!

Büyüt
Küçült
Ä°stanbulda sivrisinek
İstanbul'da özellikle çocukların vücutlarında yara oluşmasına neden olan sivrisinekler bir çok ilçede görünmeye başladı. İBB ,SMS ile sivrisinek uyarısında bulundu.

Avcılar YeÅŸilkent Mahallesi'nin ardından özellikle çocukların vücutlarında yaraya neden olan sivrisinekler bir çok ilçede kabus olmaya baÅŸladı.

Sarıyer Ferahevler Mahallesi'nde oturanlar da benzer etkiler gösteren sivrisineklerden ÅŸikayetçi. Ferah Evler Mahallesi sakinleri, sivrisinek sokmaları nedeniyle çocuklarında yaralar oluÅŸtuÄŸunu söylerken yapılan ilaçlamaların yetersiz kaldığını öne sürdü. Ara sokak ve parklarda da ilaçlama yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, evlerinin camlarına sineklik takarak önlem almaya çalıştı.

“Ä°KÄ° DAKÄ°KA DURAMIYORUZ, AÅžIRI DERECEDE SÄ°VRÄ°SÄ°NEK VAR”

30 senedir Ferahevler Mahallesi'nde oturduÄŸunu belirten Bülent Demirci isimli bir vatandaÅŸ ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Ä°laçlama yapılıyor ama yeterli olduÄŸunu sanmıyorum ya da ilaçlamanın çok kaliteli olduÄŸunu düÅŸünmüyorum. Çocuklarda özellikle izleri falan görebiliyoruz. Çok rahatsız edici oluyor. Benim de 3 tane çocuÄŸum var.  Mezarlıklarımızda dua etmeye gitsek iki dakika duramıyoruz, aşırı derecede sivrisinek var. Heralde kimsenin aklına gelmiyor kimsenin orayı ilaçlamak. Çocuklarımız var ve sivrisinek deyip geçmemek lazım, bulaşıcı hastalık da olabilir. Çocuklarımızda kaşınmaktan dolayı yara ve iltihaplanma da oluyor.”

BaÅŸka bir mahalle sakini daha fazla ilaçlamanın yapılmasını ve parklar ile çıkmaz sokakların da ilaçlanmasını istedi.

“DEĞİŞİK BÄ°R SÄ°NEK"

Mahalle sakinlerinden Ahmet Sarıkaya da “Sarıyer bölgesi yeÅŸil olduÄŸu için genelde oluyor. Ä°laçlama yapılıyor ama yetersiz kalıyor. DeÄŸiÅŸik bir sinek, diÄŸerlerine benzemiyor." sözlerini kaydetti.

“Ä°LAÇSIZ BAHÇEYE Ä°NEMÄ°YORUZ”
9 yaşındaki bir çocuk ise, “Bizim bahçede sinek dolu. Herhalde yuva yapıyorlar. Isırınca bir hafta falan geçmiyor izleri. Ä°laçsız bahçeye inemiyoruz. DeÄŸiÅŸik bir sinek.” ifadelerini kullandı.

Ä°BB SMS YOLU Ä°LE UYARDI
YaÅŸanan sivrisinek istilasına karşı Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi (Ä°BB) vatandaÅŸların telefonuna gönderdiÄŸi SMS ile uyarılarda bulundu.

Gönderilen mesajda, “DeÄŸerli Ä°stanbullular, belediyemiz, göl, dere gibi büyük alanlarda sivrisinekle mücadele etmektedir. Bidon, havuzlar ve saksı altlığı gibi su birikebilen alanlar sivrisinekler için iyi bir üreme kaynağıdır. Bir bardak suda çevreyi rahatsız edecek kadar sivrisinek üreyebilmektedir. Sivrisineklerle hep birlikte mücadele edelim." ifadelerine yer verilirken mesajın sonunda bir de bir animasyon filmi linki paylaşıldı.

Animasyon filminde, sivrisineklerin üreme alanları gösterildi. Ayrıca, “Sivrisineklerin üreme alanlarının yüzde 80'i insan eliyle oluÅŸur.” gibi bilgilere yer verildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024