Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1279 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Temmuz 2022 - 06:19

İstanbulkart Zamlandı

Büyüt
Küçült
Ä°stanbulkart
İstanbulkart'a yüzde 71, anonim karta ise yüzde 100 zam yapıldı.

 Ä°stanbul'da yüksek oranda yapılan zamlar vatandaÅŸlar tarafından tepkiyle karşılanırken yeni bir zam haberi daha geldi.

YÜZDE 100 ZAM YAPTILAR

Ä°stanbulkart'a yüzde 71, turistlerin kullandığı anonim karta ise yüzde 100 zam yapıldı. Buna göre, kiÅŸisel kart 35 TL'den 60 TL'ye, anonim kart 25 TL'den 50 TL'ye çıkarıldı.

'ULAÅžIM KESÄ°NLÄ°KLE UCUZLAYACAK'

Ä°BB BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, seçimden önce yaptığı açıklamada, Ä°stanbul'da hane halkı giderlerinin en büyük paylardan birini ulaşım masraflarının oluÅŸturduÄŸunu söyleyerek, "Ä°stanbul'da ulaşım ücretlerini sembolik deÄŸerlere düÅŸüreceÄŸiz. Ulaşım kesinlikle ucuzlayacak" vaadinde bulunmuÅŸtu.

EN PAHALI Ä°L Ä°STANBUL OLDU

Ä°stanbul, yapılan son zamlarla birlikte ulaşımda en pahalı il haline geldi. ÖÄŸrencilerin kullandığı aylık Ä°stanbulkart'ın fiyatını kısa süreliÄŸine 50 liraya düÅŸüren yönetimin art arda aldığı zam kararlarıyla bu ücret 109 TL'ye kadar yükseldi.

Ä°BB Ulaşım Koordinasyon Merkezi elektronik bilet, taksi, taksi dolmuÅŸ, minibüs ve servis ücretlerine yüzde 40 zam teklifini kabul etti. CHP'li Ä°stanbul, 30 büyükÅŸehir arasında ulaşım ücreti en yüksek olan büyükÅŸehir belediyesi oldu. Tek bilet 7,67, aylık abonman 602 TL'ye çıktı.

Ä°BB , Ä°stanbnulkart ,Abonman kart , Zam





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024