Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 871 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Aralık 2022 - 03:55

İstanbulkart'ı ay sonuna kadar kişiselleştirin

Büyüt
Küçült
İstanbulkartı ay sonuna kadar
İSTANBUL ulaşımında kullanılan İstanbulkart için kişiselleştirme yapmanız gerekiyor. Yani kullandığınız İstanbulkart'ın size ait olduğunu internet üzerinden tanımlamalısınız.

Abone ol

Ä°STANBUL toplu taşıma araçlarında kullanılan Ä°stanbulkart sahipleri için 1 Ocak 2023'ten itibaren yeni dönem baÅŸlayacak. KiÅŸiselleÅŸtirilmeyen Ä°stanbul kartı kullananlar bundan böyle, özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat gibi haklardan faydalanamayacak.

İstanbulkart'ı ay sonuna kadar kişiselleştirin

Ä°stanbul'daki metro, metrobüs, Ä°ETT, tramway ve vapur gibi toplu ulaşımda kullanılan Ä°stanbulkartların bu ay sonuna kadar kiÅŸiselleÅŸtirilmesi gerekiyor. Ä°stanbul'da toplam 22 milyon aktif Ä°stanbulkart bulunuyor. Bunların ise 3 milyonu henüz kiÅŸiselleÅŸtirilmemiÅŸ durumda.

Ä°STANBULKART KİŞİSELLEÅžTÄ°RME Ä°ÇÄ°N BURAYA TIKLAYIN

Ä°stanbulkart kiÅŸiselleÅŸtirme ekranına gitmek için yukarda verdiÄŸimiz linke tıklayın. KiÅŸiselleÅŸtirme ekranı açıldığında önünüze aÅŸağıdaki fotoÄŸraftaki gibi bir ekran gelecek. 

İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır?

Ä°nternet üzerinden Ä°stanbulkart kiÅŸiselleÅŸtirme yapmak çok basit. TC numaranızı, adınızı soyadınızı, kullandığınız Ä°stanbulkart'ın ön yüzünde yer alan kart numarasını, cep telefonunuzu ve mailinizi gireceksiniz. En altta yer alan doÄŸrulama kodunu girmeyi unutmayın. Sayfanın finalinde yer alan aydınlatma verileri kutusunu da onaylayıp kaydet tuÅŸuna basacaksınız. Cep telefonunuza onay kodu gelecek. Onu girdiÄŸinizde iÅŸleminiz bitiyor. 

KiÅŸiselleÅŸtirilmeyen Ä°stanbulkart geçersiz mi?

KiÅŸiselleÅŸtirilmemiÅŸ Ä°stanbulkartlar, 1 Ocak tarihinden itibaren yine toplu taşıma araçlarında kullanılabilecek. Ancak bu kartlara sahip kiÅŸiler, aktarma, ücret iadesi, resmi tatillerde ücretsiz seyahat gibi haklardan faydalanamayacak.

KiÅŸiselleÅŸtirme iÅŸlemi sadece kırmızı renkli anonim Ä°stanbulkart’ta yapılabilecek. ÖÄŸrenci, öÄŸretmen, anne, 60 ve 65 yaÅŸ üstü gibi özel statüdeki Ä°stanbulkartlar, mevcut haklardan faydalanmaya devam edecek. Yolcuların 1 Ocak sonrası maÄŸduriyet yaÅŸamaması için Ä°stanbulkart internet sitesi ü





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024