Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2901 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Aralık 2015 - 16:36

Ä°stanbullular dikkat! AkÅŸam saatlerinde kar ÅŸiddetlenecek

Büyüt
Küçült
Ä°stanbullular dikkat! AkÅŸam saatlerinde kar

Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) görevli ekipler, Karadeniz üzerinden gelen hava kütlesi ve kuvvetli poyrazın etkisiyle kar yağışının başladığı İstanbulu, kritik noktalara yerleştirilen 549 kamerayla izliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı birimler, özellikle şehrin yüksek kesimlerinde görülen kar yağışı nedeniyle AKOMda çalışmalarına başladı.

KENT YÖNETİMİ ALARMDA


Belediyeye bağlı yol bakım ve altyapı koordinasyon, itfaiye, zabıta, sağlık ve sosyal hizmetler, park, bahçe ve yeşil alanlar, destek hizmetleri daire başkanlıkları, İSKİ, atık yönetimi, trafik, kırsal hizmetler, veteriner hizmetleri, Beyaz Masa, İETT, İSFALT, İGDAŞ, İSBAK, şehir hatları, Ulaşım AŞ yetkilileri ile emniyet, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ sorumlu müdürleri, AKOM yönetim masasında görev yapıyor.



ÖNEMLİ NOKTALAR 549 KAMERA İLE 24 SAAT İZLENİYOR


Kent, ana arterler, kavşaklar, meydanlar, TEM ve D-100 karayolu gibi önemli noktalara konulan 549 kamerayla AKOMdan 24 saat izleniyor.

Görevliler, trafik yoğunluğu ve kar yağışının olduğu yerlerde, müdahale gereken durumlarda bölgedeki ekipleri uyaracak. Ana arterler, sokaklar ve kritik noktalarda hazır bekletilen ekipler de olumsuzluklara anında müdahale edecek.

Akşam saatlerinde şiddetini artırarak devam etmesi beklenen kar yağışının yarın etkisini daha çok göstereceği tahmin ediliyor.


Burası Çamlıca...

DEPOLARDA 240 BÄ°N TON TUZ, 290 TON SOLÃœSYON

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı 5 bin 450 personel, kar yağışının neden olabileceği olumsuzluklara karşı görev yapıyor. Kış şartlarıyla mücadele kapsamında belediyenin depolarında 240 bin 605 ton tuz ve bin 290 ton solüsyon hazır bekletilirken, kavşaklarda da 52 kurtarıcı bulunuyor.

Ana arter ve kavşaklara 25 kilogramlık 40 bin torba tuz bırakılırken, 250 noktaya da 1 tonluk tuz konuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bin 114 araçla 4 bin kilometrelik yol ağında karla mücadelede edecek.

Bu arada, sokaklardaki evsizler de toplanarak Zeytinburnu Spor Kompleksine yerleÅŸtiriliyor.

istanbul,kar yağışı

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024