Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1207 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Åžubat 2023 - 05:21

İstanbul'un 2 dev üniversite hastanesinde korkunç görüntüler

Büyüt
Küçült
İstanbulun 2 dev üniversite hastanesinde korkunç
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binalarında öğrenciler tarafından çekilen hem dış cephelerde hem de binaların içinde bulunan kolon, kiriş ve duvarlarda çatlaklar ve dökülmelere dair görüntüler endişe yarattı

Ä°stanbul Fatih'te bulunan Ä°stanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi (ÇAPA) ve Ä°stanbul Üniversitesi-CerrahpaÅŸa Tıp Fakültesi binalarında zamanla oluÅŸtuÄŸu tahmin edilen tahribat dikkat çekti. Ä°stanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi içinde yer alan ve monoblok olarak da bilinen Cerrahi Tıp Bilimleri binasının zemin katındaki morg bölümünde; betonun döküldüÄŸü, kiriÅŸ ve duvarların çatladığı, beton içindeki demirlerin paslandığı ve dışarı çıktığı; bazı noktalarda ise duvarların birbirinden yaklaşık 4-5 santimetre ayrık olduÄŸu görüldü. Binanın dış cephesindeki çatlakların ise sıva benzeri bir ürünle kapatıldığı dikkat çekti. Ä°stanbul Üniversitesi-CerrahpaÅŸa'da bulunan Tıp Fakültesi binalarında da benzer yıpranmaların olduÄŸu görüldü. 

Ä°stanbul'un 2 dev üniversite hastanesinde korkunç görüntüler - Resim: 2

 

Ä°stanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öÄŸrencileri ve çalışanları binaların olası bir depremde çökme riskine dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması gerçekleÅŸtirdi.  Açıklamada konuÅŸan Anesteziyoloji Ana Bilim Dalı öÄŸretim görevlisi AyÅŸen Yavru, "BulunduÄŸumuz hastaneyi, evimizden daha çok yaÅŸadığımız yeri bir an evvel saÄŸlamlaÅŸtırmak, buradan nasıl canlı çıkabileceÄŸimize dair bir umut yeÅŸertmek için buradayız. BildiÄŸiniz gibi Suriçi'nde pek hastane kalmadı, hastaneler periferde (dış bölge) konumlanıyor. Burada yalnızca Çapa yani Ä°stanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve CerrahpaÅŸa Tıp Fakültesi kaldı. Her ikisi de son derece kötü durumda" ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesinde dördüncü sınıf öÄŸrencisi olduÄŸunu belirten Emre Ali Alın, "Ders gördüÄŸümüz binalarda gözle görülebilir çatlaklar ve eksiklikler fark ediyoruz. Yerinde güçlendirme olsun, bütün çalışmalar hızla tamamlansın istiyoruz. Özellikle eski dahiliye binası hasarlı ve raporlu durumda. EndiÅŸeliyiz fakat sadece kendimiz adına deÄŸil, olası bir afet durumunda Çapa'nın hizmet vermek zorunda olması ve içindeki hastaların baÅŸka bir yere gönderilememesi. Bu sadece çalışan ve öÄŸrenciler için deÄŸil herkes için büyük bir sorun" ifadelerini kullandı.

Ä°ntörn Doktor Elif Özerdem ise, "Åžuan çalıştığım monoblok binası hakkındaki ÅŸikayetlerden haberiniz vardır. Bina içerisindeki bir sürü kırık ve çatlakla gün boyunca başımıza bir ÅŸey gelmesin diye dua ederek günümüzü geçiriyoruz. Acilen binanın kapatılmasını, bizlerin ve hastalarımızın korunmasını istiyoruz" Ä°fadelerini kullandı.

Ä°stanbul'un 2 dev üniversite hastanesinde korkunç görüntüler - Resim: 6





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024