Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1435 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Mart 2021 - 12:24

İşte İstanbul'da normalleşme detayları!

Büyüt
Küçült
Ä°ÅŸte Ä°stanbulda normalleÅŸme
Dün akşam gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüste 'Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci' kararlarını açıkladı. Buna göre tüm iller; düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olmak üzere dört kategoriye ayrıldı. Kısıtlamalar da bu ayrıma göre yeniden şekillendirildi.

Milliyet

Ä°stanbul ise yüksek riskli grupta yer alırken, megakentte yaÅŸayanlar alınan normalleÅŸme kararları sonrası neleri yapmanın serbest nelerin yasak olduÄŸunu araÅŸtırmaya baÅŸladı. Ä°ÅŸte Ä°stanbulluların merak ettiÄŸi sorunun yanıtı.

RESTORANA GÄ°DECEĞİZ AMA NASIL? 

Esnafın aylardır beklediÄŸi restoran ve kafeler belirli ÅŸartlarla açıldı. Yüksek risk grubunda bulunan Ä°stanbul'da mekanlar; belirlenen kapasite oranlarına göre 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek. Yüzde 50 kapasite sınırlaması oranı uygulanacak mekanlarda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kiÅŸi sayısı tespit edilecek.

Bu risk gruplarındaki yeme-içme yerleri 19:00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al ÅŸeklinde, 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis ÅŸeklinde hizmet verebilecekler. MüÅŸterilerden HES kodu istenecek.

 CUMARTESÄ° KISITLAMASI KALKTI 


Yüksek riskli illerden olan Ä°stanbul'da sadece pazar günü hafta sonu sokaÄŸa çıkma yasağı uygulanacak. Cumartesi kısıtlama olmayacak. 65 yaÅŸ üstü ve 20 yaÅŸ altı vatandaÅŸlara uygulanan sokak kısıtlamasında ise deÄŸiÅŸiklikler yapıldı.

YAÅž KISITLAMASI ESNETÄ°LDÄ° 

Ä°stanbul'da 65 yaÅŸ ve üzeri ile 20 yaÅŸ altı vatandaÅŸlar için getirilen sokaÄŸa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltildi. 65 yaÅŸ ve üzeri vatandaÅŸlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaÅŸ altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokaÄŸa çıkabilecek.

NÄ°KAH VE DÜÄžÜNLER NASIL OLACAK? 

Åžehirde nikah ve nikah merasimi ÅŸeklindeki düÄŸünler; kiÅŸi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak, katılımcı sayısı 50'yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek.

YÜZ YÜZE EĞİTÄ°MDE SON DURUM

Milyonların merakla beklediÄŸi yüz yüze eÄŸitimin Ä°stanbul'da nasıl sürdürüleceÄŸi de netleÅŸti. Türkiye'nin tamamında okul öncesi, ilkokul, 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eÄŸitime geçilecek. Ä°stanbul'da; ortaokullar uzaktan eÄŸitime devam edecek; liselerde ise yüz yüze sınavlar yapılabilecek.

HAFTA Ä°ÇÄ° GECE SOKAÄžA ÇIKMAK YASAK
 

Ä°stanbul'da haftanın her günü saat 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokaÄŸa çıkmak yasak.

HALI SAHA VE YÜZME HAVUZLARINA GÄ°TMEK YASAK

Bunların dışında halı saha ve yüzme havuzları Ä°stanbul'da kapalı kalmaya devam edecek. Genel Kurullar 300 kiÅŸiye kadar kapasite ile yapılabilecek. Kamu kurumları normal iÅŸleyiÅŸlerine, saatlerine geri dönecek.

KARARLAR HEMEN UYGULAMAYA GEÇECEK 

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında il bazında alınması gereken tedbirler ile uyulacak kurallar, risk gruplarına göre belirlendi. Ä°lin hangi risk grubunda bulunduÄŸuna göre Vali tarafından Hıfzıssıhha Kurul kararlarının alınması ve 02.03.2021 tarihinden itibaren uygulamaya geçirilmesi saÄŸlanacak.

Ä°ÅžLETMELERE HES KODU OLMADAN GÄ°RÄ°LEMEYECEK 

HES kodu kontrol edilmeksizin müÅŸteri kabul edemeyecek olan yeme-içme yerlerinde onaylanan oturma düzeninde belirtilen ÅŸeklin dışında mekanda kesinlikle fazladan masa-koltuk bulundurulmasına müsaade edilmeyecek.

DüÅŸük ve orta risk grubunda yer alan illerimizde; giriÅŸlerde HES kodu kullanılması ve seyirci/refakatçi/misafir alınmaması kaydıyla halı saha, yüzme havuzu vb. tesisler 09.00-19.00 saatleri arasında çalışabilecek. Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerimizde yeni bir karar alınıncaya kadar kapalı kalmaya devam edecek. KAMU ÇALIÅžMA SAATLERÄ° NORMALE DÖNDÜ
 

2021/5 sayılı CumhurbaÅŸkanlığı Genelgesiyle kamudaki çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülmüÅŸ olup Valiliklerce gerek görülmesi halinde Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kademelendirilmiÅŸ mesai baÅŸlama ve bitiÅŸ saatleri tespit edilebilecek.




E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024