Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 887 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mart 2022 - 05:31

Kar İstanbul'a çok sert dönüyor

Büyüt
Küçült
Kar İstanbula çok sert
Meteoroloji fotoğrafları ve uydu görüntülerini inceleyerek hava tahminlerinde bulunan küresel Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, 19 Mart Cumartesi günü İstanbul'a yeni bir kuvvetli kar yağışı dalgasının geleceğini duyurdu.

 Meteoroloji Genel MüdürülüÄŸü'nün de günler öncesinden yaptığı uyarıları doÄŸrulayan Kerem Ökten, Cumartesi gününden itibaren ÅŸehri tekrar beyaza bürümesi beklenen kar yağışıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. 

Ökten, meteorolojik bilgilerin kayıt altına alınmaya baÅŸlandığı 1836 yılından bu yana kayıtlara geçecek olan en geç soÄŸuk ve karlı hava dalgasının yaÅŸanacağını dile getirdi.

Ä°stanbul'da kar ne zaman baÅŸlayacak?Ä°stanbul'da kar ne zaman baÅŸlayacak?

Uzman isim yaptığı paylaşımda ÅŸu ifadeleri kullandı: 

Ä°stanbul'da Cumartesi günü Ä°skele babaları bile kar tutacak. Beklenen soÄŸuk kuvvetlendi. Åžehir tekrar bembeyaz olacak. 19 Mart günü meteorolojik kayıtların tutulmaya baÅŸlandığı 1836 yılından beri bu kadar geç bir tarihe ait en soÄŸuk ve karlı gün yaÅŸanacak...

Ä°stanbul'da Cumartesi günü Ä°skele babaları bile kar tutacak. Beklenen soÄŸuk kuvvetlendi. Åžehir tekrar bembeyaz olacak. 19 Mart günü meteorolojik kayıtların tutulmaya baÅŸlandığı 1836 yılından beri bu kadar geç bir tarihe ait en soÄŸuk ve karlı gün yaÅŸanacak... pic.twitter.com/xmZVz7BNnD

— Kerem Ökten (@AfetTehlikesi) March 16, 2022

METEOROLOJÄ° DE CUMARTESÄ° GÜNÜNÜ Ä°ÅžARET ETTÄ°

Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü'nden yapılan son dakika açıklamasında da yeni güncel raporlar yayımlandı.

5 günlük il il haritalı hava durumu raporunu paylaÅŸan Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü, Cumartesi gününden itibaren kar yağışının ülke genelinde etkisini tekrar göstereceÄŸini duyurdu.

BU GÜN BÖLGELERDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı, zamanla çok bulutlu, akÅŸam saatlerinde Trakya kesimi ile gece saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve doÄŸusunun yaÄŸmurlu geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ÇANAKKALE HAVA DURUMU °C, 13°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu

Ä°STANBUL HAVA DURUMU °C, 8°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yaÄŸmurlu

KIRKLARELÄ° HAVA DURUMU °C, 12°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, akÅŸam saatlerinden itibaren yaÄŸmurlu

KOCAELÄ° HAVA DURUMU °C, 12°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yaÄŸmurlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey kesimlerinin çok bulutlu geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

A.KARAHÄ°SAR HAVA DURUMU °C, 8°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu

DENÄ°ZLÄ° HAVA DURUMU °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

Ä°ZMÄ°R HAVA DURUMU °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

MANÄ°SA HAVA DURUMU °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENÄ°Z

Parçalı ve az bulutlu geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Rüzgarın sabah saatlerinde bölgenin doÄŸusunun iç kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa, yer yer 70 km/sa), yer yer fırtına ÅŸeklinde eseceÄŸi tahmin ediliyor.

ADANA HAVA DURUMU °C, 14°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA HAVA DURUMU °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY HAVA DURUMU °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

ISPARTA HAVA DURUMU °C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu

Ä°Ç ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevreleri ile gece saatlerinden sonra EskiÅŸehir çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ANKARA HAVA DURUMU °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

ESKÄ°ÅžEHÄ°R HAVA DURUMU °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

KAYSERÄ° HAVA DURUMU °C, 2°C

Parçalı bulutlu

KONYA HAVA DURUMU °C, 4°C

Parçalı bulutlu

BATI KARADENÄ°Z

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Bolu ve Düzce çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

BOLU HAVA DURUMU °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

DÜZCE HAVA DURUMU °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

KASTAMONU HAVA DURUMU °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK HAVA DURUMU °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOÄžU KARADENÄ°Z

Parçalı ve çok bulutlu, DoÄŸu Karadeniz ile Ordu çevrelerinin karla karışık yaÄŸmur ve kar yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Yağışların, Rize çevreleri ile Trabzon'un doÄŸu, Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. DoÄŸu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eÄŸimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

RÄ°ZE HAVA DURUMU °C, 6°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yaÄŸmur ve kar yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN HAVA DURUMU °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

TOKAT HAVA DURUMU °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON HAVA DURUMU °C, 6°C

Çok bulutlu, doÄŸu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı karla karışık yaÄŸmur ve kar yağışlı

DOÄžU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan Van ve Hakkari çevrelerinin kar yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Yüksek kar örtüsü bulunan eÄŸimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM HAVA DURUMU °C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS HAVA DURUMU °C, -5°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA HAVA DURUMU °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

VAN HAVA DURUMU °C, -1°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı

GÜNEYDOÄžU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

DÄ°YARBAKIR HAVA DURUMU °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

GAZÄ°ANTEP HAVA DURUMU °C, 7°C

Parçalı bulutlu

SÄ°Ä°RT HAVA DURUMU °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

ÅžANLIURFA HAVA DURUMU °C, 9°C

Parçalı bulutlu

DENÄ°ZLERDE HAVA

DoÄŸu Karadeniz ile DoÄŸu Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENÄ°Z

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doÄŸusu karla karışık yaÄŸmur ve kar yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan, akÅŸam saatlerinde güneydoÄŸudan 3 ila 5, akÅŸam saatlerine kadar doÄŸusu kuzeybatıdan 6; DoÄŸu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doÄŸusu güneybatıdan 5 ila 7, akÅŸam saatlerinden itibaren batısı kuzeydoÄŸudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5 m, GörüÅŸ: Ä°yi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yaÄŸmurlu; Rüzgar: Güney ve güneydoÄŸudan, sabah saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5 m; GörüÅŸ: Ä°yi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kuzeyi yaÄŸmurlu; Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneydoÄŸudan, öÄŸle saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4, yer yer 5; Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan, sabah saatlerinde kuzeyi kuzeydoÄŸudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5 m; GörüÅŸ: Ä°yi, yağış anında orta.

AKDENÄ°Z

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu; Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5, sabah saatlerinde kuzeydoÄŸudan 6; DoÄŸu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5, sabah saatlerinde kuzeydoÄŸudan 5 ila 7, batısı kuzeybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, sabah saatlerinde doÄŸusu yer yer 2,5 m, GörüÅŸ: Ä°yi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı; Rüzgar: Kuzey yönlerden, öÄŸle saatlerinden sonra güneybatıdan 2 ila 4 yer yer 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75 m; GörüÅŸ: Ä°yi, yağış anında orta.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024