Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1414 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Eylül 2021 - 16:01

Kıyasettin Telli İBB ye ateş püskürdü

Büyüt
Küçült
Kıyasettin Telli İBB ye ateş
Yeni Nesil Taksiciler Kooperatifi Başkanı Kıyasettin Telli, CHP'li İBB yönetiminin ulaşımdaki başarısızlığına ilişkin çok sert açıklamalarda bulundu. Telli, bu başarısızlığın taksicilerin sırtına yıkılmaya çalışıldığını iddia etti.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir’in CHP’li BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, bütün baÅŸarısızlıklarının üstünü örtmeye çalışıyor. Metrobüs ve Ä°ETT otobüsleriyle yaÅŸadığı hezimetini saklamaya çalışan Ä°mamoÄŸlu, toplu taşımadaki baÅŸarısızlığının faturasını taksicilerin üstüne yıkma çabası tepkilere yol açıyor. DiriliÅŸ Postası’na konuÅŸan Yeni Nesil Taksiciler Kooperatifi BaÅŸkanı Kıyasettin Telli, Ä°BB yönetiminde olan Ä°ETT’ye karşı ÅŸikayetler son dönemde çok arttığını söyledi.

BaÅŸkan Kıyasettin Telli, 2018 yılı sonlarında önceki Ä°BB yönetimi ile ortak çalışma yaparak QR Kodlu Taksi kullanma kartı uygulaması baÅŸlatıldığını belirterek, “Ä°BB’den Taksi kullanma kartı almak için uyuÅŸturucu testi, pisikoteknik belgesi, sabıka kaydı ve saÄŸlık raporu alınıp zorunlu taksici eÄŸitimi verildikten sonra Taksi Kullanma Kartı geçerli hale geliyordu. Bu zorunlu eÄŸitimler acil kurtarma, ilk yardım, ÅŸehir ve harita bilgisi, davranış ve diksiyon eÄŸitimi gibi konuları kapsıyordu. 2019 yılı sonundan itibaren seçime kadar 52.000 Taksi ÅŸoföründen 1050 tanesi bu eÄŸitimi aldı” dedi.

Yeni dönemde iÅŸlerin bu eÄŸitimlerin aksadığına dikkati çeken Telli “Seçimde Taksiciler odasını ziyaret eden Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu TaksiciliÄŸin geliÅŸmesi için baÅŸta eÄŸitim, teknoloji, denetim ve tarife konularında Ä°BB’de ortak masa kurup sorunları Esnaf Temsilcileri ile ortak akılla bilime dayalı olarak çözeceÄŸini vaat etti. Fakat seçimden sonra zorunlu eÄŸitimler tamamen durduruldu. Bugüne kadar tek seans eÄŸitim verilmedi nedeni sorduk. Ä°lk baÅŸlarda maddi sorunlar denildi, sonradan pandemi ortaya çıkınca da salgın nedeni ile yapamayız dediler. Oysa kendi çalışanlarına pandemide dahi zorunlu LGBT eÄŸitimleri verildi.” ifadelerini kullandı.

KARALAMA KAMPANYASI BAÅžLADI

BaÅŸkan Telli, Takipli Toplu Ulaşım Yönetim Merkezi 10 yıllık Ä°spark yetki süresi bittiÄŸi için bu yıl tekrar Ä°BB Meclisi’nde Ä°spark’a 10 yıllık yetki verildiÄŸini kaydederek, “Ancak Ä°mamoÄŸlu 10 Yıldır kullandığımız Kamera ve Panik Butonu sisteminide her ÅŸeyde yaptığı gibi yeniden açılış yaparak yeni bir hizmet gibi sundu. Anladığımız kadarı ile Ä°mamoÄŸlu’nun taksici nefreti ÅŸöyle baÅŸladı: Pandemi döneminde Ä°ETT akslarının yetersiz kaldığı dönemde taksiciler olarak sokaÄŸa çıkma yasağı günlerinde cefakâra saÄŸlıkçılarımıza uzun süre ücretsiz taksi hizmeti verdik. Yine Kızılaya, sanatçı dostlarımızla el ele verip Kan Bağışı Kampanyası yaptık. Yani Taksiciler olarak iyi niyetle yaptığımız saÄŸlıkçılara ücretsiz taksi hizmeti Ä°BB’nin iÅŸlettiÄŸi Ä°ETT’nin yetersizliÄŸini ortaya çıkarması Ä°mamoÄŸlu’nun paradigma deÄŸiÅŸikliÄŸine yöneltip taksicilere algı ve karalama operasyonu yapmasına neden olduÄŸunu düÅŸünüyoruz.” deÄŸerlendirmesini yaptı.

Ä°Åž YAPMAK YERÄ°NE PROPAGANDA

Son süreçte Ä°ETT araçlarının sıkça yolda kalması kaliteli hizmet vermemesi bu ÅŸikâyetleri daha da artırdığına iÅŸaret eden BaÅŸkan Kıyasettin Telli “Taksi ÅŸikayetleri de genelde hem biz taksicilerin hem de halkımızın ÅŸikayet ettiÄŸi kronikleÅŸen Taksim, Eminönü gibi Tarihi yarımada da bulunan çekim noktalarında olmaktadır. Peki bu noktalara trafik zabıtası koyarak düzen kurması gereken Ä°mamoÄŸlu ne yapmaktadır? Sorun çözmek yerine sorunu büyütüp maalesef rant elde etmeye çalışıyor. Çünkü denetim yapması gereken Ä°BB zabıtası denetim yapmak yerine video çekip medyaya servis ediyor.” diye konuÅŸtu.

14 BÄ°N KİŞİ Ä°ÅžTEN ÇIKARILDI

Yeni Nesil Taksiciler Kooperatifi BaÅŸkanı Kıyasettin Telli, “CHP’li Ä°mamoÄŸlu kendi taksilerinde çalışacak olan ÅŸoförlere 4.200 TL maaÅŸ vereceÄŸini söyledi. Ancak takside çalışan ÅŸoförler zaten ayda 7-8 bin TL kazanıyor. Kendisine tavsiyemiz 4.200 TL maaşı Ä°BB TaÅŸeronlarında çalışan iÅŸçilere vermesidir. Zira namus ÅŸeref sözü vermesine raÄŸmen haksız yere iÅŸten kovduÄŸu yaklaşık 14.000 kiÅŸi içinden bugün taksilerde çalışarak geçimlerini saÄŸlıyor. Ayrıca Ä°mamoÄŸlu’na sormak isterim 81 ilde hangi belediyenin taksisi var? Kanunlarımıza göre tüzel kiÅŸilikler (Kurum ve ÅŸirketler) ve de plakası olanlar plaka sahibi olamazken Ä°mamoÄŸlu’nun Hukuk ve Kanun dışı bir uygulama zorlamasının amacı tamamen ben istedim yaptırmadılar maÄŸduriyet tiyatrosundan baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir.” dedi.

BaÅŸkanı Kıyasettin Telli, sözlerini ÅŸu ÅŸekilde sürdürdü: 

“CHP’li Ä°mamoÄŸlu’na göre mevcut 18.000 taksi 52.000 ÅŸoförün hepsi kötü kendi çıkaracağı Taksiler çok kaliteli Teknoloji destekli olacaktır. Sanki bize teknoloji verdi de itiraz mı ettik. 2 yıldır Ä°BB kapısında teknoloji, eÄŸitim dilenmekten yorulduk. DiÄŸer yandan aracında milyonlarca parayı bulup sahibine ulaÅŸtıran taksicileri Ä°mamoÄŸlu’nun tebrik ettiÄŸi veya bir Twit mesajı paylaÅŸtığını görmedik.”

Ä°TÜ’NÜN RAPORU SAKLANIYOR

BaÅŸkan Telli “Bir kentte taksi ihtiyacı olması için doluluk verimliliÄŸi en az %60 olmalıdır. Bu rakam Ä°stanbul’da %39’dur, yani yolcu taksi ararken taksici de arka sokakta yolcu arıyor. Çözüm teknoloji ile taksici ile yolcuyu buluÅŸturmak. Ama Ä°BB bunu yapmadığı gibi bizlerin yapmasını da müsaade etmiyor.

Ä°mamoÄŸlu yönetiminin altta kalanın canı çıksın politikası yürüttüÄŸünü belirten Telli, Ä°TÜ raporunda Yeditepe Üniversitesi Büyük Veri Analizi Anabilim Dalı Trafik Raporu’na dikkat çekti. Telli “Bu rapora göre Ä°stanbul’da her 100 dakikanın 76 dakikası trafikte bekleme ile geçiyor. Ä°TÜ raporuna göre Dünyadaki 88 ülkede sondan 8. sırada en ucuz taksimetre Ä°stanbul’da uygulanıyor. DiÄŸer yandan metro, Ä°ETT ve metrobüsün sürekli zam yapılması taksi tarifesinin düÅŸük kalması taksiye talebi kasten arttıran bir politika olduÄŸu ortadadır. Ä°mamoÄŸlu’nun Ä°TÜ raporuna göre yapılan kamuoyu anketinde katılımcıların yüzde 85’i taksi yeterli, kırsal kesimde yaÅŸayan yüzde 15 lik kesim taksi yetersiz demiÅŸtir ama Ä°mamoÄŸlu bu raporu halktan saklıyor” dedi.

5 AYDA GELEN ŞİKAYET SAYISI 351.490

“Araçlarımızın türüne boyasına tarifesine ve çalışacak kiÅŸilerin standartlarına karar yetkisine sahip olan Ä°mamoÄŸlu taksileri küçük sedan araç kullanmaya mahkûm etmesi, bir yana daha önce zorunlu eÄŸitim verilerek alınan Taksi Kullanma kartı Ä°mamoÄŸlu döneminde her 100 TL verene verilmeye baÅŸlandı tabi buda sektörün kalitesini düÅŸürüyor.” diyen Telli, “Öncelikle kronik noktalardaki taksi ÅŸikâyetleri için halkımızdan özür diliyorum. Ama bizim de keÅŸke zabıta gibi kolluk birimiz olsa bir haftada tüm sorunları çözeriz ama odamızın Bakkallar Odasından hiçbir farkı olmadığı için denetim yetkimiz yoktur. Bizler CÄ°MER üzerinden Taksi ve Ä°ETT yolculuk ve ÅŸikayet oranlarını sorduk gelen cevapta Taksilerin günde 1.4 milyon yolcu taşıdığı ÅŸikayet oranının %1 civarında olduÄŸu Ä°ETT’nin ise günde 2 milyon yolcu taşıdığı ÅŸikayet oranın %15 civarında olduÄŸu ortaya çıktı” ifadelerini kullandı. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024