Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4520 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Haziran 2016 - 14:42

Ağız kokusunun tek nedeni bu!

Büyüt
Küçült
Ağız kokusunun tek nedeni

Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Arslan Terlemez, doğru fırçalanmayan dişlerde olması gereken temizliğin sağlanmadığını belirterek, doğru bir temizliğin nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgi verdi.

Yrd. Doç. Dr. Terlemez, Doğru fırçalama kırmızıdan beyaza doğru yani diş etinden aşağı doğru olmalı. Diş etlerini hırpalamadan orta sertlikte bir fırça kullanılmalı. Her dişin iç ve dış yüzeyi temizleninceye kadar süpürür şekilde fırçalanmalı dedi.

MACUNA SU TUTMAYIN

Diş fırçalamada sürenin de önemli olduğuna dikkat çeken Terlemez, diş fırçalamadan önce macuna ya da fırçaya su tutulmaması gerektiğini ifade etti. Böyle bir işlem yapıldığında macunun daha çabuk köpürdüğünü ve insanların psikolojik olarak uzun süre dişini fırçaladığı algısına kapıldığını dile getiren Terlemez, Su tutulmadan yapılan fırçalamada macun daha geç köpüreceğinden doğru bir zamanlamada dişlerimizi temizleyebiliriz dedi.


OVALAMA VE İLERİ-GERİ FIRÇALAMA YANLIŞ

Ovalama ve ileri-geri olacak şekilde fırçalamanın doğru olmadığını kaydeden Terlemez, bu şekilde fırçalamanın dişlerin aşınmasına ve diş etlerinin çekilmesine neden olacağını vurguladı. Terlemez, Ara yüzde kalan yiyeceklerin çıkarılması için diş ipi kullanılmalı. Her diş için diş etlerine baskı uygulamadan ip kullanılmalı çünkü aralarda kalan yiyecekler gün içerisinde ağız kokusuna sebep olabilir. Dişlerinin arası açık olan insanlar da ara yüz fırçalarını tercih edebilir diye konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Arslan Terlemez, dişlerin bütün yüzeyleri tertemiz olduğunda bakterilerden kaynaklı ağız kokusunun uzaklaştırılmış olacağını ifade etti.

RAMAZANDA BASİT TEDBİRLERLE AĞIZ KOKUSU BERTARAF EDİLEBİLİR

Ramazanda hem iftardan hem de sahurdan sonra dişlerin fırçalanmasını, sahurda kokulu yiyecekler yenmemesini, dişlerin daha özenle fırçalanmasını, tuz içeriği az olan gıdaların tüketilmesini tavsiye eden Terlemez, bunlara dikkat edildiğinde ağız kokusunun ve kuruluğun engellenebileceğini dile getirdi. Terlemez, ayrıca gargaraların da kokuyu engellemek için sahurda kullanılabileceğini hatırlatırken, Bakteriler 36-37 derecede nemli ortamda ve yiyecek varlığında hızlı ürerler, ağız ortamında da bunların hepsi mevcut. Ama biz ağız içerisinde artık yiyecek bırakmazsak; bakterilerin çoğalmasını, üremesini engelleriz ve ağız kokusunu önlemiş oluruz. Gün içerisinde de daha rahat ederiz ifadelerini kullandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024