Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4581 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Kasım 2017 - 12:12

Bakan: Hastane Katkı Payı yükünü Hafifleteceğiz

Büyüt
Küçült
Bakan: Hastane Katkı Payı yükünü
Sağlık Bakanı Demircan, Hastanelerde alınan katkı payı için çalışma başlattık. Yapacağımız çalışma ile vatandaşın üzerindeki bu yükünü hafifleteceğiz dedi.

Sağlıktaki katkı paylarından yakınan aralarında emeklilerin de olduğu vatandaşlara Sağlık Bakanı Ahmet Demircandan müjde geldi.

Demircan, özel hastanelerden alınan katkı payları ile ilgili vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine bir çalışma başlattıklarını, belirtti ve Vatandaşın katkı payı yükünü azaltacağızdedi.

Parlamentoda bazı gazeteciler ile sohbet eden Demircan, özel hastanelerde alınan katkı payları ile ilgili SUT a (Sağlık Uygulama Tebliği) çalışma yapılacağını söyledi.

Demircan, önümüzdeki günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bir araya geleceklerini söyleyerek, SUT aslında Çalışma Bakanlığı yani Sosyal Güvenlik Kurumu un konusu ama birlikte çalışacağız. Bizim SUT aki yeni ücretlerin yenilenmesi konusunda katkımız olacak. Esas sıkıntının bir kaynağı o; katkı payı ücretlerinin sınırlandırılması dahil. dedi.

BUNLARIN GÜNCELLENMESİ LAZIM

Takvimde yer alan habere göre, 8 yıldır SUT aki fiyatların güncellenmediğinin, revize edilmediğinin altını çizen Demircan, Özel için de devlet kendi hastaneleri için de (üniversite hastaneleri dahil) bunu yapmamış. Siz bunu yapmayınca elbette ki hizmet veren kurumların hastadan alacağı katkı payı konusunda sıkıntı oluyor. Bunların güncellenmesi lazım. dedi.

Demircan, fiyatların güncellenmemesinin katkı paylarını da etkilediğinin altını çizdi ve şöyle dedi: Yapacağımız çalışma ile vatandaşın üzerindeki katkı payı yükünü hafifleteceğiz. Şu anda özel hastaneler SUT an aldığı ücretleri yetersiz bulduğu için fark talep ediyor vatandaştan. Vatandaşa yüklüyor bunu ve belli bir sınır içinde alıyor bu farkı. SUT aki ücretler yenilenecek.

Randevu sistemi ile hasta bakılması konusunda büyütülecek bir sorun bulunmadığını belirten Demircan, ancak buna da bakacaklarını söyledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024