Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber
Rus uyruklu gencin iş kazası nedeniyle ülkesinde kör olan gözü Türkiyede açıldı. Sağ gözünde görme yetisini yitiren 26 yaşındaki Azad Garayev, Türkiyeye gelerek Pendik Bölge Hastanesinde ameliyata alındı. Tek gözünde körlük oluşan hasta, uluslararası hasta kabülü anlaşması çerçevesinde Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Emin Erişir başkanlığındaki ekibin operasyonu ile ışığa kavuştu.
Hastamız, organ nakli için gerekli olan dokuyu çok beklemedi. ABDden talep ettik korneayı ve 1 hafta içinde doku uyuşması olan organ bulundu. Göz nakil operasyonlarında bizim hastalarımız yurt içindeki kornea bankalarından sıraya girerek organı temin ediyor. Ülkemize tedavi için gelen yabancı hastalar için ise yurt dışındaki göz bankalarına başvuruluyor açıklamasını yapan Op. Dr. Erişir , yapılanın çok kritik ve özel bir operasyon olduğunu, ameliyatta başarı sağlanarak gencin tekrar gördüğünü belirtti.
Hastanın sağ gözünün görmediğini, operasyonun çok kritik ve özel bir operasyon olduğunu belirten Pendik Bölge Hastanesi uzmanlarından Op. Dr. Emin Erişir, Garayevin ameliyatın ardından 1 gece hastanede gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edildiğini belirtti.
ABDden getirilen korneanın başarıyla nakledilmesi, kaza ve yaralanma sonucu görme fonksiyonlarını kaybedenler için de umut oldu. Uzm. Dr. Emin Erişir, insan gözünün en ön kısmında yer alan şeffaf ve yüksek kırıcılık özelliğine sahip doku olan kornea naklinde yabancı hastalara yerli kornea takılmaması prosedürünün ilgili yönetmelik gereği uygulandığını söyledi.
HEM HASTA HEM TURİST
Pendik Bölge Hastanesi, Sağlık Bakanlığının yürüttüğü uluslararası sağlık turizmi anlaşması gereği yurtışından hasta kabulune başladı. Rusya, Ukrayna, Moldova, Azerbaycan, Türkmenistan ve Almanya gibi ülkelerden gelen hastalar bu anlaşma çerçevesinde hemen tedaviye alınıyor. Uluslararası kalite belgesi JCI sahibi olan kurumun, hemen hemen tüm ünite ve branşları bu kaliteyle belgeli. Yurtdışından hasta kabul hizmetlerinin başlatıldığını kaydeden Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgut Göksoy, Dünya nüfusunun artması, yaşam kalitesinin yükselmesi, çeşitli ülkelerde sağlık maliyetlerinde artış olması sebebiyle tedaviler daha ekonomik ve kaliteli hizmet veren ülkelerde yapılıyor. Sağlık turizmi sektörü de böylece ortaya çıktı açıklamasını yaptı..
ÖZEL TERCÜMAN GÖREVLENDİRİLİYOR
Prof. Göksoy Ülkemiz yurtdışından en fazla hasta alan ülkeler arasına girdi. Türkiye, artık farklı milliyetlerden hastaların tedavi olanakları açısından önemli bir adres oldu. Son yıllarda başta kalp damar cerrahisi olmak üzere diş ve göz cerrahisinde de tedavi için çok sayıda hasta ülkemize geliyor. Fakat yurtdışından hastaların tedavisi için bir nevi sağlık vizesi işlevi gören kalite belgesi gerekli. Türkiyede yabancı hasta tedavi eden özel hastanelerde kalite belgesi şartı var. Hasta tedavi ve bakımında kalite standardı oluşturmak misyonuyla verilen JCI belgesine sahip olan hastanemiz, bu belge çerçevesinde yurt dışından hasta kabul edebiliyor dedi.
Sağlık turizmi anlaşması çerçevesinde ülkemize gelen hastalar için özel tercüman görevlendiriliyor. Uçaktan iner inmez karşılanıyorlar ve havaalanından itibaren bütün işlemleri yapılıyor. Bütün bu süreçlerde hem turist hem de hasta olarak karşılanmaları söz konusu.