Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2116 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2015 - 15:54

Her 5 kadından 1inde bu sorun var!

Büyüt
Küçült
Her 5 kadından 1inde bu sorun

Halk dilinde çok yumurtalı kadın sendromu olarak bilinen polikistik over sendromu, Türkiyede her 5 kadından birini etkiliyor.

Polikistik over hastalarının yumurtalık dokusunun içerisinde olması gerekenden çok fazla sayıda yumurta olduğunu dile getiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tolga Ecemiş, bu rahatsızlığa çok yumurtalı kadın sendromu demenin daha doğru olacağının belirterek konuyla ilgili bilgi şu bilgileri verdi:

YUMURTA AZLIĞI DA PROBLEM

Yumurta azlığı gibi fazlalığı da problem olur. Kadınlar da çok yumurta olunca adetinin 13.-14. günü ovulasyon olması gerekirken çok yumurtaların içerisinden 1 yumurta seçilip atılamıyor. Bu hastalarda ovulasyon yani yumurtlama olmuyor. Yumurtlama olmayınca da tabii ki gecikmeli adet görme, hormonal dengesizlik peşi sıra yüzde 40ında obezite arkasından da tüylenme devam ediyor ve bu kısır döngü etrafında dönmeye başlıyor. Gecikmeli adet gördükçe hormonal denge altüst oluyor. Hormonal denge altüst oldukça da gecikmeli adet görme derken arada obezite, insülin direncinin başlamasıyla da artık olay geri dönüşümsüz bir hale geliyor.

ADET DÜZENİ İÇİN İLAÇ KULLANILMALI

Bu hastalık nedeniyle mutlaka düzenli adet görmek için bir hipertansiyon hastası gibi bir diyabet hastası gibi ilaç kullanması ve ilk adet gördüğü yaştan menopoza kadar sürekli adet düzeni için ilaç kullanılması gerekiyor. Gebe kalmak isteyen tadınlar için bu süreçte öncelikle yumurtlama tedavisi ilaçları veriyoruz. 1 ya da 2 yumurta gelişimi sağlanıyor. Böylelikle yumurta çatlamasının arkasından hem gebe kalması kolaylaştırılıyor hem de adet düzeni yerine geliyor. Ancak genel polikistik overli hastaların tedavi algoritmasında eğer bu hasta grubu 6 ay boyunca yumurta büyütmeye cevap verip gebe kalamıyorsa biz bu hasta grubunda vakit kaybetmeden tüp bebeğe geçiyoruz.

MUTLAKA HEKİM KONTROLÜNDE OLUNMALI

Çünkü çok sayıda yumurta olunca kalite düşüyor. Tüp bebekte bu foliküllerin içerisinde gerçekte 100 mikron olan yumurtaları mikroskop altında kalitelilerini ayırıp seçiyoruz. Sonra onları değerlendirip kaliteli embriyo elde edip ana rahmine yerleştirerek gebelik oranlarını artırmaya çalışıyoruz. Sonuç olarak polikistik overli kadınlar, kaliteli yaşam için mutlaka hekim kontrolünde olmalıdır.

İHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024