Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber
POSTA.COM.TR
İngilterenin başkenti Londradaki Harefield Hastanesi doktorları tarafından uygulanan bu yöntemle, elektrikli mekanik kalbi durma noktasına gelen ve bu yüzden ölüm riskiyle karşı karşıya kalan 26 yaşındaki Lee Hall yaşama tekrar sıkı sıkıya tutunmayı başardı.
14 yaşında lösemi tedavisi görürken kemoterapiye bağlı olarak kalbinde büyük sorunlar yaşamaya başlayan Lee Hall adlı hastaya, 20 yaşında mekanik kalp pompası takılmıştı. Ancak 5 yıl aradan sonra bu cihaz da bozulmaya başlayınca Lee Hall ölüm riskiyle karşı karşıya kaldı.
Haziran ayında bu yeni yöntemle yapılan kalp nakli ameliyatının ardından şimdi taburcu edilip evine gönderilen Lee Hall, eşi Danyelle ve hastanede yattığı için aylardır göremediği 1 yaşındaki oğlu Haydene kavuştu.
KALBİ VÜCUT DIŞINDA 8 SAAT ÇALIŞTIRABİLİYOR
İngilterede bir süre öncesine kadar organ nakillerinde, organ bağışçısının beyin ölümünün gerçekleşmiş fakat kalbinin halen atıyor olması gerekiyordu. Ancak beyin ölümü gerçekleşmiş ve kalbi de durmuş bağışçıdan alınan kalbi dışarıda 8 saate kadar çalıştırabilen Kalp Kutusu, devrimsel teknolojisiyle, ölümün eşiğindeki hastalar için büyük umut oldu.
NASIL ÇALIŞIYOR?
Doktorlar bu yöntem için önce ölen kişinin kanını alıp kalp kutusu adını verdikleri cihaza dolduruyor. Sonra da ölen kişinin kalbi cihaza yerleştiriliyor. Kalp yavaş yavaş ısıtılırken ölen kişinin kanı ile birlikte koruyucu sıvı veriliyor. Ardından cihaz kalbi çalıştırıyor. 4 saat süren bu işlemin ardından kalp alınıp hastaya naklediliyor.
AVUSTRALYA ÖNCÜ OLDU
Geçen yıl Avustralyada Michelle Gribilas (57) ve Jan Damen (44) ile ismi açıklanmayan bir hastaya bu yöntemle kalp nakli yapıldığı ve operasyonların başarıyla tamamlandığı bildirilmişti.