Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber
Meme kanseri, günümüzde kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri. Hastalıkla ilgili yanlış bilinenlerin başında memede her kitlenin kanser olarak düşünülmesi geliyor.
Memede ele gelen kitlelerin çok büyük bir kısmının iyi huylu tümörler olduğunu söyleyen Op. Dr. H. Koray Deneçli Memesinde bir kitle ele gelen veya herhangi bir rutin muayene sırasında bir kitle tespit edilen hastanın ilk aklına gelen şey kanser olma korkusudur. Hlbuki memede bu kitleler düşünüldüğü gibi kanser vakasına işaret etmeyebilir. Bunu ayırt etmek doktora düşmektedir. dedi.
Op. Dr. H. Koray Deneçli hemen hemen tüm kadınlarda kist olduğunu, 40 yaşın altındaki kadınlardaki kistlerin kabul edilebilir kistler olduğunu; ancak 40-55 yaş arası kadınlarda hastalık daha sık görüldüğü için bu yaş grubundaki kadınların senede bir kez mamografi çektirmesi gerektiğini söyledi.
Bunun yanı sıra erken teşhisin hastalık için en önemli şey olduğunu vurgulayan Deneçli, rutin kontrollerin yanı sıra elle muayene sırasında farklılık görülmesi halinde de doktor kontrolüne gidilmesi gerektiğini belirterek yapılacak muayenede cerrahların çok önemli bulgular elde edebileceğini söyledi.
Özel Kadıoğlu Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. H. Koray Deneçli günümüzdeki tanı ve tedavi yöntemleri sayesinde erken teşhis edilmiş bir hastanın ameliyatla memesinin alınmasına gerek olmadığını, yalnızca kanserli dokunun alınmasıyla memeye dokunmadan tedavinin tamamlanabileceğini belirtti. Deneçli, gecikmiş vakarlarda ise memenin tamamen alınması gerekse bile hastanın kendi dokularını kullanılarak alınan memenin yerine bu dokulardan konularak operasyonun tamamlanabileceğini de sözlerine ekledi.