Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1535 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Mayıs 2022 - 10:37

-Seçim güvenliğini sarsacak bir şey olursa sorumlusu SADAT-

Büyüt
Küçült
-Seçim güvenliğini sarsacak bir şey olursa sorumlusu
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SADAT'ın önüne açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada, 'Seçim güvenliğinde bir şey olursa bunun sorumlusu SADAT'tır ve Saray'dır' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Beylikdüzü'nde Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (SADAT) önüne gitti.

CHP Lideri'ne, CHP'li vekiller de eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, ''Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara, kişilere teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Daha düne kadar Erdoğan'ın danışmalığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi de var. Dikkatini çekmek isterim kamuyonunu; gayri nizami harp eğitim var. Yani sabotaj, baskın, pusu kurma, suikast ve teftiş... Teftişin bugünkü diliyle Arapça terör olarak tanımlanıyor, Türkçesi de terör. Burası terörist yetiştiren bir kurumdur.'' dedi. .

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu yorum : 1 yıl önce yazıldı.
Yorum Sahibi : mevlüt gül
 
Sn Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına dair yukarıdaki metinde şöyle bir ibare var ; " ...... Teftişin bugünkü diliyle Arapça terör olarak tanımlanıyor." Af buyurun , deve misali ifadenin her yeri bozuk .. ondan geçtik de ; " teftiş" , kelimesinin anlamı olarak da yanlış kullanılmış. "TEFTİŞ " kelimesi; denetim, denetleme, murakabe anlamına gelmektedir. Oysa " terör " karşılığı olan kelime : " TEDHİŞ " tir. 1970 li yıllarda hem kelime, hem de kavram olarak "terör" kelimesi henüz yerleşmemiş iken, "terör" yerine, kadim kelimelerden olan; korku ve panik yaratacak, dehşete düşürecek eylem ve tasarruflar manasına gelen "TEDHİŞ" kelimesi kullanılırdı. Sn. K. Kılıçdaroğlu'nun bu kelimeyi bildiğini düşünüyorum. Amma; yazıp eline verdikleri metinde " Tedhiş" yerine "teftiş" yazılmış. Sn. Kılıçdaroğlu eline verilen metne bağlı kalarak hiç düşünmeden okuduğu için bu yanlışlığı fark edememiş olmalı !. Ancak üzücü olan şu ki ; Sn K. Kılıçdaroğlu etrafındaki adamlarını, hiç değilse konuşmalarını hazırlayan adamlarını ; "teftiş" ile " tedhiş" kelimelerini ayırabilecek, anlamlarını bilebilecek kimselerden seçse iyi olur . Yoksa; böyle zavallı durumlara düşmesi kaçınılmazdır vesselam!
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024