Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1051 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Mayıs 2023 - 10:07

10 Gelecek Partili milletvekili CHP'den istifa etti

Büyüt
Küçült
10 Gelecek Partili milletvekili CHPden istifa
Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden TBMM'ye giren Gelecek Partili 10 milletvekili, CHP'ye istifa dilekçelerini verdi. Kararı duyuran Gelecek Partisi adına Muğla milletvekili olan Selçuk Özdağ, "Yemin töreninde de kendi partimiz ile yemin edeceğiz. Burada beraberce Millet İttifakı birlikte yürümeye, birlikte millet iradesini veya milletin problemlerini meclise yansıtmaya, kamuoyuna yansıtmaya devam edeceğiz" dedi.

CHP listelerinden Gelecek Partisi adına MuÄŸla milletvekili olan Selçuk ÖzdaÄŸ, milletvekilliÄŸi kaydını yaptırdıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Ä°STÄ°FA DÄ°LEKÇELERÄ°MÄ°ZÄ° VERDÄ°K"

ÖzdaÄŸ, ÅŸu ifadeleri kullandı: "Biz bugün Gelecek Partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne istifa dilekçelerimizi verdik 10 milletvekili arkadaÅŸ. TBMM'ye de vermiÅŸ bulunuyoruz. Yemin töreninde de kendi partimiz ile yemin edeceÄŸiz. Burada beraberce Millet Ä°ttifakı birlikte yürümeye, birlikte millet iradesini veya milletin problemlerini meclise yansıtmaya, kamuoyuna yansıtmaya devam edeceÄŸiz.

"BELEDÄ°YE SEÇÄ°MLERÄ°NE HAZIRLANMAMIZ GEREKÄ°YOR"

Çünkü 10 ay sonra belediye baÅŸkanları seçimi var. Oraya hazırlanmamız gerekiyor. ÖzeleÅŸtiri mutlaka yapılır, her parti yapmalıdır. EleÅŸtirilere de açığız. Neden kazanamadık, niçin kazanamadık? EÅŸit bir seçim deÄŸildi, adil bir seçim deÄŸildi. Buna raÄŸmen kazanabilir miydik? Evet kazanabilirdik."

CHP LÄ°STELERÄ°NDEN HANGÄ° PARTÄ°DEN KAÇ VEKÄ°L GÄ°RDÄ°?

TBMM seçimi sonucu CHP 169 milletvekilliÄŸi kazandı. CHP'nin, ittifak ortakları Deva Partisi 14, Saadet Partisi 10, Gelecek Partisi 10, Demokrat Parti 3 ve Ä°YÄ° Parti ve Türkiye DeÄŸiÅŸim Partisi 1'er milletvekilliÄŸi kazandı. CHP listesinden 6 partinin 39 milletvekili Meclis'e girdi.

Kaynak: Ä°hlas Haber Ajansı / Politika Gelecek Partisi ,Ä°stifa ,Millet vekilleri ,Chp



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024