Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 581 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Şubat 2023 - 08:58

Aksakal'dan 6'lı masaya 'Atatürk' tepkisi!

Büyüt
Küçült
Aksakaldan 6lı masaya Atatürk
Demokratik Sol Partisi Genel Başkanı Önder Aksakal, 6'lı masanın "Ortak Politikalar Mutabakat Metni" ile ilgili Haber7'ye açıklamalarda bulundu. Aksakal, "Türk milletinin ve devletlerinin birliğini yok sayan tanımlar var." dedi.

Altılı masanın geçtiğimiz günlerde açıkladığı 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni', eleştiri konusu olmaya devam ediyor. 

Demokratik Sol Partisi Genel Başkanı Önder Aksakal, metin ile ilgili Haber7'ye önemli açıklamalarda bulundu. 

'MİLLİ KİMLİK'TE BİR MUTABAKATINIZ YOKSA 'MİLLİ BİRLİK' OLMAZ

Mutabakat metninde milli birliğin sağlanmadığını ifade eden DSP lideri Önder Aksakal, "Milli kimlik olmadan milli birlik olmaz. Siz hangi görüşten olursanız olun. Ekonomi, sosyal, hangi düzeyde politikalarınız olursa olsun milli kimlikte bir mutabakatınız yoksa orada milli birlik sağlanamaz." dedi. 

BU KONUDA ANLAŞMAZLIKLAR VAR

Milli kimlik tanımında anlaşmazlık olduğuna dikkat çeken Aksakal, şunları söyledi:

" Hiçbir devletin millet unsuru da soy, dil, din, mezhep gibi konularda aynılık göstermez. Çünkü bir toplum içerisinde farklı inançtan veya farklı soydan insanlar olabilir. Ama millet olmak farklıdır. Ve bunu Atatürk net bir şekilde tanımlamıştır. ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran ahaliye tümüne birden Türk milleti denir’ demiştir. Bu konuda bir anlaşmazlık olduğu göze çarpıyor."

MİLLİ KİMLİĞİ ANLATAN TANIM YER ALMIYORSA 'SORUN VARDIR' DEMEKTİR

Altılı masanın 244 sayfalık mutabakat metninde milli kimliğe yer verilmediğini söyleyen Aksakal, CHP'yi şu sözlerle eleştirdi:

"Eğer 6 parti 244 sayfa bir mutabakat metni hazırlıyor da içinde milli kimliği anlatan bir terim veya tanım yer almıyorsa burada bir sorun vardır demektir. Özellikle masanın kurucu iradesi ve öncüsü olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi ambleminde yer alan 6 ilkenin hiçbirinden eser yok zaten. Kendisini bile tanımlamaktan imtina etmiş bir mutabakat metni var."

ALTILI MASANIN KKTC'Yİ YOK SAYAN VAADİNE SERT TEPKİ!

"Bu mutabakat metninde Türk milletinin ve Türk devletlerinin birlik ve beraberliğini yok sayan tanımlar var." diyen Aksakal, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yok sayılmasına tepki gösterdi. Aksal sözlerinin devamında şunları söyledi:

"Kıbrıs’ta 1983 yılında kurulmuş 40 yıllık bir devlet var. Ve onu iki toplum olarak tanımlayan bir madde var. Kıbrıs’ta artık 2 toplum yok. Şu anda fiili olarak 2 devlet var. Ve o devleti Türkiye Cumhuriyeti askerleri şehit olarak Kıbrıs Barış Harekatı’nda kanlarını dökerek kurdular. Şimdi bunun tanımını bile ortaya koyamayan bir mutabakat metninin Türkiye’nin yerel sorunlarına çözüm üretebilme ihtimali zaten yok."

MUTABAKAT METNİ, BAZI KÜRESEL GÜÇLERE BİR TAAHHÜTNAME

Altılı masanın açıkladığı mutabakat metninin bazı küresel güçlere verilmiş bir taahhütname olduğunu söyleyen Aksakal, şu ifadelerde bulundu:

"Burada temel bir amaç görünüyor. O da bu masanın oluşmasına destek veren Türkiye dışındaki bazı küresel güçlerin o desteklerini sürekli kılmasını sağlayacak bir taahhütname olarak belki adlandırılabilir. Bunu da zaten Ali Babacan, bir televizyon kanalında, ‘Bizim bu çalışmamızı Avrupa’daki dostlarımız okuduklarında ‘Aaa ne güzel yapmışsınız, aferin’ diyecekler’ diye ortaya koydu."

AFERİN BEKLENTİSİ NEREDEN İSE METNİN GÖRÜŞÜ DE ORADAN

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan'ın "Avrupa bize aferin diyecek" ifadesine dikkat çeken Aksakal, Mutabakat Metni'nin Türkiye'nin geleceğine ışık tutmayacağını belirterek sözlerine şunu ekledi: 

"‘Aferin’ beklentisi nereden ise bu metnin de oluşturulmasında ağırlığı olan görüş ve katkı oradan diye düşünüyorum. Dolayısıyla Türkiye’nin geleceğine bir ışık tutacak bir metin olduğu kanaatinde değilim." 

DSP ,Aksakal, 6lıMASA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024