Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 816 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Mart 2023 - 02:55

Akşener :CHP HDP ile görüşebilir ama masaya getiremez

Büyüt
Küçült
Akşener :CHP HDP ile görüşebilir ama masaya
Kendisinin milletvekili adayı olmayacağını belirten Akşener, "CHP HDP ile görüşebilir ama masaya getiremez, HDP'ye bakanlık mümkün değildir" dedi.

Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener, Habertürk canlı yayınında Fatih Altaylı'nın konuÄŸu oldu. Millet Ä°ttifakı'nın 13. CumhurbaÅŸkanı adayı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun, HDP ile görüÅŸmesiyle ilgili bir onay bir de ÅŸerh koyan Meral AkÅŸener, kendisinin milletvekili adayı olmayacağını ilan etti. Meral AkÅŸener neden milletvekili adayı olmuyor?.. HDP'ye bakanlık verilebilir mi?.. 

Milletvekili adayı olmayacağım çünkü...

Yapılacak seçimlerde milletvekilliÄŸine aday olmayacağını belirten Meral AkÅŸener, bunun 'kazanmaya olan inancın' göstergesi olduÄŸunu dile getirdi. AkÅŸener, "Åžu anda biz CumhurbaÅŸkanı yardımcısı olacağımızı söyledik, dolayısıyla milletvekili olmayacağız. Ben kendi adıma söyleyeyim, milletvekili adayı olmaya kalksam bu iÅŸe inanmıyorum demektir. Yardımcılığını KılıçdaroÄŸlu atayacak. Hepimiz atanacağız aslında" dedi.

Her partinin bir bakanlığı var şu anda!

"Bakanlık konuÅŸmadık, ben hiç itiraz etmedim. O kadar insan bir arada, sen büyüksün ben küçüÄŸüm denemez, ayıptır" diyen Meral AkÅŸener, "Her siyasi partiye seçim öncesi söz, ÅŸu bakanlık deÄŸil ama birer bakanlık... Altı siyasi partinin birer bakanlığı var ÅŸu anda..." ifadelerini kullandı. 

HDP ile görüÅŸebilir ama bakanlık olmaz

"CHP, HDP ile görüÅŸebilir bu net. Ama bize asla getiremez" diyen Meral AkÅŸener, "Bakanlık gibi alışveriÅŸ olması mümkün deÄŸil. Diyalog baÅŸka bir ÅŸeydir, CHP diyebilir, anlayışla karşılardım. 'Sizin oy oranınızla HDP'nin oyu farklı hadi size güle güle' deselerdi o masadan kalkardık" dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024