Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 861 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Eylül 2022 - 04:39

Akşener: HDP'nin olduğu masada biz olmayız

Büyüt
Küçült
AkÅŸener: HDPnin olduÄŸu masada biz
i Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verebiliriz" çıkışının ittifakta oluşturduğu kriz giderek derinleşiyor. İYİ Parti lideri Akşener "HDP'nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz" dedi.

6'lı masa ortağı partilerin milletvekilleri CHP'li Gürsel Tekin'e tepki gösterirken bir açıklama da Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener'den geldi.

"HDP'NÄ°N OLDUÄžU MASADA BÄ°Z OLMAYIZ, BÄ°ZÄ°M OLDUÄžUMUZ MASADA DA HDP OLMAZ"

Habertürk'ün haberine göre söz alan birçok il baÅŸkanı o sözleri eleÅŸtirdi, HDP'nin kırmızı çizgileri olduÄŸunu ifade etti.

Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener de "HDP'nin olduÄŸu masada biz olmayız. Bizim olduÄŸumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek. Parti yetkilileri konuyla ilgili, parti hassasiyetleriyle ilgili gerekli açıklamalar yaptı" ifadelerini kullandı.

Ä°YÄ° PARTÄ°'DEN PEÅž PEÅžE TEPKÄ°

Ä°YÄ° Partili Yavuz AğıralioÄŸlu ise sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak CHP'li Gürsel Tekin'e tepki gösterdi. AğıralioÄŸlu ÅŸu ifadeleri kullandı: "Ä°YÄ° Parti'nin hassasiyetlerine, Genel BaÅŸkanımızın 'Terör örgütünün gölgesinin bile düÅŸtüÄŸü yerde olmayız.' beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine raÄŸmen, kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? Bu gibi açıklamalar doÄŸru deÄŸil ve biz böyle bir ÅŸeye asla razı olmayız.

DERVÄ°ÅžOÄžLU: HERKES HADDÄ°NÄ° BÄ°LMELÄ°

Ä°YÄ° Parti Ä°zmir Milletvekili Müsavat DerviÅŸoÄŸlu da AğıralioÄŸlu'nun paylaşımını alıntılayarak "Ä°YÄ° Parti'yi ve onun ilkelerini anlamayanlara karşı ders vermek gerekirse, geri durmayacağımız unutulmamalıdır. Herkes haddini ve hududunu bilmelidir." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"6'LI MASA DALLAS GÄ°BÄ°"

CHP eski Genel Sekreteri ve parti üyesi Mehmet Sevigen ise yaptığı açıklamada ÅŸu ifadeleri kullandı:

"HDP'ye bakanlık verileceÄŸini sadece Gürsel Tekin deÄŸil, eski ve yeni milletvekilleri de söylüyor. Ama bunu mertçe söyleyeceksin. Madem iÅŸbirliÄŸi yapıyorsun, benim Maliye Bakanım ÅŸu, Ä°çiÅŸleri Bakanım bu, HDP'ye de ÅŸu bakanlığı veriyorum diyeceksin. Topluma böyle sunacaksın. Bunlar iyi polis kötü polisi oynuyor. Birisi 'veririm' diÄŸeri 'vermem' diyor. Madem iÅŸbirliÄŸi yapacaksın açık yapsana. '6+1 masada HDP de olacak' deyin. Ä°çiÅŸleri Bakanlığı veya DışiÅŸleri Bakanlığı… Kime ne vereceksen artık. Çıkın açıkça söyleyin. DiÄŸer türlüsü milleti kandırmak oluyor."

Bu masaya ilk ihanet edecek parti Ä°YÄ° Parti'dir. Daha iÅŸe baÅŸlamadan kavgaya baÅŸlayan masadan hayır gelir mi? Türkiye'yi nasıl yönetecekleri belli deÄŸil. 6'lı masa Dallas gibi. Kim eli kimin cebinde belli deÄŸil. Kemal Bey HDP sempatizanı CHP'li. Bu bakımdan ben buradan hayır çıkacağına inanmıyorum."





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024