Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
6'lı masa ortağı partilerin milletvekilleri CHP'li Gürsel Tekin'e tepki gösterirken bir açıklama da İYİ Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener'den geldi.
"HDP'NİN OLDUĞU MASADA BİZ OLMAYIZ, BİZİM OLDUĞUMUZ MASADA DA HDP OLMAZ"
Habertürk'ün haberine göre söz alan birçok il baÅŸkanı o sözleri eleÅŸtirdi, HDP'nin kırmızı çizgileri olduÄŸunu ifade etti.
İYİ Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener de "HDP'nin olduÄŸu masada biz olmayız. Bizim olduÄŸumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek. Parti yetkilileri konuyla ilgili, parti hassasiyetleriyle ilgili gerekli açıklamalar yaptı" ifadelerini kullandı.
İYİ PARTİ'DEN PEŞ PEŞE TEPKİ
İYİ Partili Yavuz AğıralioÄŸlu ise sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak CHP'li Gürsel Tekin'e tepki gösterdi. AğıralioÄŸlu ÅŸu ifadeleri kullandı: "İYİ Parti'nin hassasiyetlerine, Genel BaÅŸkanımızın 'Terör örgütünün gölgesinin bile düÅŸtüÄŸü yerde olmayız.' beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine raÄŸmen, kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? Bu gibi açıklamalar doÄŸru deÄŸil ve biz böyle bir ÅŸeye asla razı olmayız.
DERVİŞOĞLU: HERKES HADDİNİ BİLMELİ
İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat DerviÅŸoÄŸlu da AğıralioÄŸlu'nun paylaşımını alıntılayarak "İYİ Parti'yi ve onun ilkelerini anlamayanlara karşı ders vermek gerekirse, geri durmayacağımız unutulmamalıdır. Herkes haddini ve hududunu bilmelidir." deÄŸerlendirmesinde bulundu.
"6'LI MASA DALLAS GİBİ"
CHP eski Genel Sekreteri ve parti üyesi Mehmet Sevigen ise yaptığı açıklamada ÅŸu ifadeleri kullandı:
"HDP'ye bakanlık verileceÄŸini sadece Gürsel Tekin deÄŸil, eski ve yeni milletvekilleri de söylüyor. Ama bunu mertçe söyleyeceksin. Madem iÅŸbirliÄŸi yapıyorsun, benim Maliye Bakanım ÅŸu, İçiÅŸleri Bakanım bu, HDP'ye de ÅŸu bakanlığı veriyorum diyeceksin. Topluma böyle sunacaksın. Bunlar iyi polis kötü polisi oynuyor. Birisi 'veririm' diÄŸeri 'vermem' diyor. Madem iÅŸbirliÄŸi yapacaksın açık yapsana. '6+1 masada HDP de olacak' deyin. İçiÅŸleri Bakanlığı veya DışiÅŸleri Bakanlığı… Kime ne vereceksen artık. Çıkın açıkça söyleyin. DiÄŸer türlüsü milleti kandırmak oluyor."
Bu masaya ilk ihanet edecek parti İYİ Parti'dir. Daha iÅŸe baÅŸlamadan kavgaya baÅŸlayan masadan hayır gelir mi? Türkiye'yi nasıl yönetecekleri belli deÄŸil. 6'lı masa Dallas gibi. Kim eli kimin cebinde belli deÄŸil. Kemal Bey HDP sempatizanı CHP'li. Bu bakımdan ben buradan hayır çıkacağına inanmıyorum."