Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 992 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Ocak 2023 - 04:05

Babacan dan dengeri değiştirecek hareket

Büyüt
Küçült
Babacan  dan dengeri değiştirecek
MAK Araştırma Grubu Başkanı Mehmet Ali Kulat, DEVA Partisi’nin HDP ile ikinci bir ittifak yaparak HDP listelerinden TBMM’ye girebileceğini söyledi. HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, “Dedikodular doğru, ben de duydum” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın HDP'ye yönelik sıcak mesajları birbiri ardına gelmeye devam ederken, ortaya atılan bir iddia kulisleri hareketlendirdi.

Tele1 ekranlarında Hakan Aygün ve Gizem Fidan’ın sunduğu Fikir Kulübü programında çarpıcı bir seçim ittifakı kulis bilgisi gündeme geldi.

MAK Araştırma Grubu Başkanı Mehmet Ali Kulat, yeni seçim yasasının partileri ittifakla seçime girmeye yönlendirdiğini ifade ederek, “DEVA Partisi de yüzde yedi meselesini çok rahat bir şekilde HDP ile birlikte aşma gibi bir zorunluluğun getirdiği bir beraberlik de gündeme gelebilir” dedi.

"Babacan'ın yaptığı açıklamalar sempatiyle karşılandı"

Hakan Aygün ise Mehmet Ali Kulat’ın bu ifadelerini programın bir diğer konuğu HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu’na sordu. Erol Katırcıoğlu da iki parti arasındaki görüşmeleri doğruladı.

Katırcıoğlu şunları söyledi:

“Son Ali Babacan’ın yaptığı açıklamalar tabii çok sempatiyle karşılandı. Zaten daha önceden beri de öyleydi. Yani Kürtlerin nezdinde. Ben de duyuyordum zaten temaslarımız oluyor. Yani kimsenin Kürt Meselesi’ni konuşmadığı bir zeminde Ali Babacan gibi bir insan çıkıp konuşabiliyor. Bu çok değerli bir şey bence.”

"HDP’yle açık, şeffaf görüşüyoruz"

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Medyascope’ta Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlamış ve HDP ile ilgili şunları söylemişti:

HDP’yle açık, şeffaf görüşüyoruz. Ortak adayın herkesle görüşmeye açık olması gerektiğini söyleyen Babacan “Adayın herkesi buluşturan biri olması gerekiyor. Böyle bir şey olabilir mi? ‘Bizim ortak adayımız falanca partiyle diyaloğa kapalı, öyle bir aday seçeceğiz ki şunlarla asla görüşmesin’. Çok yanlış bir yerden başlamış oluruz.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024