Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1961 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Temmuz 2015 - 12:44

Başbakandan önemli açıklamalar

Büyüt
Küçült
Başbakandan önemli

İşte Davutoğlunun açıklamalarından bazı satır başları şunlar:

Geçtiğimiz grup toplantısında konu meclis başkanlığıydı. Meclis başkanlığı seçiminde yaşananlar herkes için önemli dersler içermiştir. Meclis başkanlığı seçimini Ak Parti kazandı, ilkeli siyaset kazandı.

Tek tek muhasebe etmek de fayda var. Kritik bir koalisyon hazırlığı öncesinde herkesin kendine ders çıkarması lazımdır. Son grup toplantısında iki hususun altını çizdim. Biz bir aday gösterdiğimiz arkasında dururuz. Herkes şahit oldu ki AK Parti bir kara aldı mı arkasında çelik gibi durur. Hiçbir fire olmadı.

UZLAŞMACI DİL KAZANDI

Siyasetin bir matematik meselesi olmadığını ortaya koyduk. Onlar blokçu siyaseti takip ettiler biz teamüle önem verdik. Meclis başkanları en büyük partilerden seçilmişlerdir. Dil ve üslup olarak, sonrasında da uzlaşmacı dil kazandı. Siyasetimizin geleneğini korumak istedik. Başkanlık seçiminden sonraki tartışmalara herkes baksın. Zafer sarhoşluğu yaşamadık, siz kaybettiniz demedik, kazandık belki demedik.

HALAÇOĞLUNUN SÖZLERİNE YANIT

Sayın Baykal üzerinden yürütülen polemiklere bakın. Türk siyasetine kara bir leke olarak geçmiş biz sözdür. Bu milletvekiline şunu söylerim; seviyesizliğinizi kendi aranızda sürdürün, AK Partiyi çekmeye çalışmayın.

CUMHURBAŞKANIMIZ BUGÜN GÖREV VERECEK

Bugün başkanlık divanı oluşacak inşallah. Partilere sesleniyorum. 7 Haziranda takılan tavırlara dikkat çekmek istiyorum. Bundan sonra da takip edecek siyasetin unsurları da seçim sonrası gösterdiğimiz tavırdır. Cumhurbaşkanı muhtemelen bana hükümet için bugün görev verecek. Hiçbir kararımızı tek başımıza almadık. AK Parti büyük bir harmandır.

Bundan sonra da sürdüreceğiz, her ihtimale hazırlıklı teşkilatlarımız. Aydınlarla, bazen iftarda bit gruplar, bazen sahurda başka bir grupla istişare yaptık. Görmediğimiz, kaçırdığımız bir şey var mı diye. Kanaat önderleriyle konuştuk. Halkımızla buluşuyoruz. Muhteşem bir iftarda onlar kucaklaştık. Kurumsal bir faaliyet içine girdik. Cumhurbaşkanımız görevlendirmesini beklemeden hazır olmak için koalisyon görüşmeleri için komisyonlar kurduk.

Hiç kimseye önyargılı bakmadan, seçim beyannamelerinde ne demiÅŸler dite titiz bir çalışma yürüttük, raporlarını da dün aldım. DiÄŸer partiler vekillerinin sözlerine karşılık vermekle meÅŸgul, AK Partinin farkı budur, hepinize teÅŸekkür ediyorum. KutuplaÅŸtırma siyaseti bitmiÅŸ. Maalesef diÄŸer partiler statik bir pozisyon belirlediler, kendilerini mahkum ettiler ÅŸimdi kıvranıyorlar. 

HDPYE ELEŞTİRİ

Siyasete çatıdan başlarsınız, başlarsınız tartışmaya, biz temelden başladık. HDP daha vahim bir durumda . Şiddetle terörle arasına mesafe kuramadı. Hala demokratik bir mücadele içindeyim, şiddete teröre gerek yok diyemedi. Yaptıkları her açıklama Kandilden ayar verilerek yapılıyor. Siirtdeki saldırılardan sonra açıklama bekledik. Çatışmasızlık söylemin ötesine geçilmiştir. Herkes safını tercih etmelidir. Evet biz çözüm sürecini savunduk, kardeşliği savunduk. Burada gelip konuşsunlar ama silahını bıraktıklarını söylesinler.

CUMHURBAÅžKANLIÄžI MAKAMINI TARTIÅžTIRMAYIZ

Her konuyu tartışmaya açığız ama cumhurbaşkanlığı makamını konuşturmayız, tartıştırmayız. Hiç kimse cumhurbaşkanlığı için Fanusa girecek gibi bir ifade kullanamaz. Cumhurbaşkanlığı makamını tartışma konusu yapmaktan vazgeçin, size de millete de faydası yok.

ERDOÄžAN ZAMAN KAZANIYOR

İDDİALARI Bunu iddia edenler sistemi bilmeyenlerdir, anayasayı bilmeyenlerdir. Başkanlık divanın gecikmesini sorumlusu AK Parti değildir. CHP, HDP arasındaki anlaşmazlıktır. Gecikmeden cumhurbaşkanımız da değildir. Bilinçli bir geciktirme çabası içinde olmadı. İnşallah bugün değerlendirmemizi yapacağız adaylarımız belirleyeceğiz. Öğleden sonra uygun görürse cumhurbaşkanımız görevlendirme yapacak. Balkon konuşmasında söyledim. 13 yıllık gelenekte yönetim boşluğu olamaz.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2024 - 2025