Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber
Doğanın Erdoğanla görüşmesi, yıpratıcı geçen seçim kampanyasının ardından HDP ile Cumhurbaşkanı arasındaki ilk resmi temas olarak görülüyor.
7 Haziran seçimlerinin ardından HDP ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında bilinen bir görüşme yoktu.
HDP ile Hükümet arasındaki resmi son görüşme ise Dolmabahçede gerçekleşmişti.
Ancak bu görüşmeye de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçedeki ortak görüntü yanlıştı diyerek, bir anlamda HDPye kapıları kapamış hatta Kürt sorunu yoktur çıkışıyla da Kürt seçmenin tepkisine hedef olmuştu.
O günden beri görüşmeler askıya alınmıştı ve İmralı Heyetinin Öcalan ile görüşmesine izin verilmiyordu.
HDPli Celal Doğanın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü iddiası, uzun bir aradan sonra HDPnin devlet ile kurduğu ilk temas olarak nitelendi.
BBC Türkçenin haberine göre, görüşmeyi doğrulayan Celal Doğan, görüşme talebinin kendisinden gittiğini aktardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğanla ilişkisini Belediye başkanlığından beri aşinalığımız, hukukumuz var. Gittik, geldik. Onun dışında da görüşmelerimiz oldu sözleriyle özetleyen Doğan, görüşmeyi Türkiyenin bugünkü ortamını değerlendirme konusunda bir sohbetti diye niteledi.
Görüşmenin partisi adına bir görüşme olmadığının altını çizen Doğan, Çok mesele konuştuk. Koalisyonu da konuştuk. Ama ayrıntıları söyleme şansım yok; Onun fikri şöyledir, benim fikrim böyledir. Çünkü rıza almadan bir şey söyleme sansım yok. İki kişi arasındaki konuşma. diye konuştu.
Doğan, AKP-HDP koalisyonu seçeneği gündemde mi? sorusuna ise, Bunlar konuşulsa bile söyleme şansım yok, ayıp olur. Çünkü o konuda yetkili değilim. diye cevap verdi.
Temasın HDP yönetiminin bilgisi dahilinde olmadığını belirten Celal Doğan, görüşmenin ardından parti yönetiminden bir tepki gelip gelmediği sorusuna ise , Hayır yani ben biriyle görüşeceksem parti niye rahatsız olsun? yanıtını verdi.
Olası bir koalisyon tartışmasında Cumhurbaşkanının aktif rol üstlendiğinin hatırlatılması üzerine ise Doğan, Olabilir. Cumhurbaşkanı ile görüşmek Türkiyede ambargolu mu? Koalisyon olsun olmasın, devletin başındaki önemli bir aktördür dedi.