Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 666 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Haziran 2023 - 05:06

DemirtaÅŸ tan HDP ye Tepki

Büyüt
Küçült
DemirtaÅŸ tan HDP ye
Aktif siyaseti bırakan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün yayınlanan röportajında HDP'nin aday çıkarmama kararına giden süreci anlattı. Demirtaş, "Cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğumu ve seçimi ikinci tura bırakıp o aşamada demokratik hamlelerle daha fazla katkı sunabileceğimizi belirttim. Ayrıca, 'Benim adaylığım partimizin de oy oranını artırabilir' dedim. Fakat bu önerim, herhangi bir gerekçe sunulmadan reddedildi. Gerekçesini halen bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

HDP'nin Edirne'de tutuklu olan eski EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, aktif politikayı bıraktığını açıkladı. DemirtaÅŸ, bugün yayınlanan cezaevinde verdiÄŸi söyleÅŸisinde ise HDP'nin seçimlerde aday çıkarmama kararına giden süreci anlattı.

"CUMHURBAÅžKANLIÄžI ADAYLIÄžINA HAZIR OLDUÄžUMU BELÄ°RTTÄ°M"
DemirtaÅŸ, Artıgerçek'ten Ä°rfan Aktan'a verdiÄŸi söyleÅŸisinde, "Emek ve Özgürlük Ä°ttifakı, aday çıkarmama kararını nasıl aldı? O süreçte ne tür tartışmalar yaÅŸandı? Sizin görüÅŸünüz, öneriniz ne yöndeydi?" sorusuna ÅŸu yanıtı verdi: "CumhurbaÅŸkanlığı adaylığı tartışmaları baÅŸlamadan önce ben Genel Merkezimize, CumhurbaÅŸkanı adayı olmaya hazır olduÄŸumu ve seçimi ikinci tura bırakıp o aÅŸamada demokratik hamlelerle daha fazla katkı sunabileceÄŸimizi belirttim. Ayrıca, benim adaylığım partimizin de oy oranını artırabilir dedim.

"GEREKÇE SUNULMADAN REDDEDÄ°LDÄ°"
Aslında siyasi yasağım yoktu ama ola ki Yüksek Seçim Kurulu adaylığımı reddetse bile sonrasında çıkaracağımız adayın tabanımızın sahiplenmesinin daha kolay olacağını belirttim. Fakat bu önerim, herhangi bir gerekçe sunulmadan reddedildi. Gerekçesini halen bilmiyorum. Bu tartışmalar sürerken deprem oldu ve sonrasında aday çıkarmamaya doÄŸru evrildi süreç. Bu karar da Genel Merkez ve ittifak bileÅŸenlerince ortak alındı. Bana da öncesinde bilgi verildi, elbette bu kararın arkasında durduk."

"HDP'DEN Ä°STÄ°FA MI EDÄ°YORSUNUZ"
"HDP'den istifa mı ediyorsunuz?" ediyorsunuz sorusuna karşılık DemirtaÅŸ, ÅŸunları söyledi:"Tartışmalar bir kez daha hatalı bir zeminde yürütüldüÄŸü için ÅŸunu ekleme ihtiyacı hissediyorum; ben ne HDP'den ne de herhangi bir görevden istifa ediyorum. Güncel, aktüel siyasete müdahil olmayacağımı ve bu çerçevede aktif politikayı bıraktığımı belirtiyorum. HDP Genel Merkezi ile güvene dayalı bir yoldaÅŸlık hukukumuz var. Eksiklerimiz, hatalarımız karşılıklı ve birbirimizi yoldaÅŸça eleÅŸtirir, yola da birlikte devam ederiz. Partimiz HDP'nin de tüm yerellerde kapsamlı, geniÅŸ katılımlı halk toplantıları alarak bu özeleÅŸtiri sürecini iÅŸletmesi gerekiyor. Bu toplantılar aynı zamanda halkın görüÅŸ, öneri ve eleÅŸtirileri alınarak büyük kongreye gidiÅŸin de bir altyapısı olmalı. Bize en çok lazım olan ÅŸey, parti içi demokrasi. Parti içi demokrasi azaldığında sapmalar ve hatalar peÅŸ peÅŸe geliyor."

DemirtaÅŸ ,HDP





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024