Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2036 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Şubat 2016 - 11:07

Efkan Âl: 18 canlı bomba eylemi önlendi

Büyüt
Küçült
Efkan Âl: 18 canlı bomba eylemi

İçişleri Bakanı Efkan Âl, 1 Ocak tarihinden bugüne kadar 18 canlı bomba eyleminin önlendiğini açıkladı. Âl, Kanal 7 televizyonunun canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı:

İçişleri Bakanlığı olarak, bütün emniyet olarak her tarafa bu tür konulara ilişkin bir takım faaliyet olabilir herkes teyakkuz halinde olsun demişiz. Yılbaşından bugüne kadar, 18 tane olayı bu şekilde önlemiş bulunuyoruz. Dört tane böyle bir araç getirmişler, biz 3ünü yakalamışız. Geçen gün de birini Boğaziçinde yakaladık ve kişi de tutuklandı.

Kimlik tartışması

Ankara saldırısında canlı bombanın kimliğiyle ilgili yaşanan tartışmalarla ilgili soruyu da yanıtlayan Âl, saldırganın fotoğrafını göstererek konuştu:

Kişi şu, parmak izleriyle Suriyeden girdiği, Amude doğumlu olduğu, kendi beyanı. Giriş tarihi, hepsi kendi beyanıyla kendi parmak iziyle resmiyle burada. Sonradan, terör örgütünün açıkladığı kişi de bu. Olay net ve berrak. Kendisini, başka isimle tanıtmış. İki terör örgütü de aynı terör örgütü, neyi tartışıyor Türkiyedeki bazı siyasiler anlamakta güçlük çekiyorum.

Saldırı sonrası başlayan zaafiyet tartışmalarına da değinen bakan, Şu anda bunu söyleyenler, marjinal kesimler. Vatandaşa sorduğunuz zaman ne deniliyor, terörle ciddi mücadele ediliyor mu? Herkesin kanaati o değil mi? yanıtını verdi.

İdilde üçte iki tamamlandı

İçişleri Bakanı, Cizrede sokağa çıkma yasağının 24 saat devam ettiğini, ancak yakında sadece gece sokağa çıkma yasağına dönüleceğini bildirdi.

Operasyonların devam ettiği ve İdilde sokağa çıkma yasağının bulunduğuna değinen Ala, Orada 3te 2si tamamlandı. 3te 1lik kısmı kaldı. Devam ediyor operasyonlar, yani temizleme, çukurları doldurma, barikatları kaldırma, bomba düzeneklerini imha... Burada güvenlik güçlerimizi kutluyorum, çok iyi bir organizasyon içinde vatandaşa yapılan eziyeti ortadan kaldırmak için canla başla mücadele ediyorlar ifadesini kullandı.

Âl, Surun çok sıkışık bir yer olduğunu, operasyonların bunun için uzun sürdüğünü, orada da başarılı sonucu elde edeceklerini bildirdi.

Canlı bombanın evine taziye

HDP Milletvekili Tuğba Hezerin canlı bomba için Vandaki taziyeye katılmasına ilişkin değerlendirmesi sorulan Âl, Orada bir kere caminin yanındaki bir yer de açılmış. O adli soruşturma da başlatıldı. Orada bazıları, 8-10 kişi gözaltına alındı dedi.

AA


 

 

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2024 - 2025