Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 996 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Aralık 2021 - 10:54

Faik Öztrak'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sert sözler

Büyüt
Küçült
Faik Öztraktan Cumhurbaşkanı Erdoğana çok sert
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, gündemde yer alan Kur Korumalı TL Mevduat Sistemi ile alakalı konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme dair konuştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimleri sonrası 18 liraya ulaşan doların, Kur Korumalı TL Mevduat Sistemi'yle 12'ye çekilmesi hakkında konuşan Faik Öztrak, "Peki, vatandaşa bu kumpası kuran Erdoğan, Bunlara ne diyor? 'Köpüğü bir günde aldık' diyor. Erdoğan, Eylül’den beri sürekli konuşarak, Döviz piyasalarını kendisi köpürttü. Millete tuzak kurdu. Sonra da 'köpük' dediği, milletin tasarruflarını alıp, Döviz, faiz baronlarına, yandaşa bir güzel höpürdetti" ifadelerini kullandı.

NEBATİ'NİN SÖZLERİNİ DİLE GETİRDİ

Hazine ve Maliye yeni Bakanı Nureddin Nebati'nin "Büyük finansörler, bu işin bir şekilde döneceğini bilir. Ama çarpılan kim oldu? Küçük yatırımcılar. Şimdi kara kara düşünüyorlar" açıklamasını hatırlatarak "Milleti çarptı" şeklinde yorum yaptı.

Öztrak, "Peki, küçük yatırımcıları korumakla görevli olan bakan, Görevini neden yapmadı?" diye sorduğu açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faizle ilgili değerlendirmeleri hakkında şu şekilde konuştu:

DOLARIN ATEŞİNİ HARLADIKÇA HARLADI

"Neden olan bitene gözleri parlayarak baktı? Doların 8 lira 31 kuruşlardan, 10 liraya gelmesi, 49 gün sürdü. Ama aynı doların 10 liradan 18 liralara gelmesi, Sadece 24 gün sürdü. Sadece 24 günde yüzde 44 devalüasyon… Putin bile Erdoğan’la dalga geçti. Dolar 10 lirayı geçti. Erdoğan konuşmalarıyla, Doların ateşini harladıkça harladı."

MİLLETİN DÖVİZLERİYLE MİLLET NASIL ÇARPILDI?

Öztrak, "Kamu bankalarının sattığı, tüyü bitmedik yetimin hakkı olan 20 milyar doları kimler ucuz ucuz topladı? Milletin dövizleriyle millet nasıl çarpıldı?" diye sordu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024