Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 761 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Mayıs 2023 - 08:42

HDP'li Buldan imzalanan protokolü tanımadı

Büyüt
Küçült
HDPli Buldan imzalanan protokolü
Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasında imzalanan protokolü tanımadıklarını belirten HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Özdağ'ın ırkçı ve faşist söylemlerine asla takılmıyoruz. Esas olan Kılıçdaroğlu'nun daha önce vermiş olduğu sözlerdir. Elbette muhalefet de sütten çıkmış değil ama Kılıçdaroğlu'nun yanında kalıyoruz." dedi.

"ERDOÄžAN ASLA SEÇENEK DEĞİLDÄ°R"

Dün partiler adına bir açıklama yapan HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Pervin Buldan, "Hedef ayrımcılıktan arınmış, halkların yönetime katılabildiÄŸi, özgür, demokratik ve adaletli bir rejim inÅŸa etmektir. Bu yüzden ErdoÄŸan bizler açısından asla bir seçenek deÄŸildir ve tek seçenek onu ve temsil ettiÄŸi iktidarı deÄŸiÅŸtirmektir" dedi. Bu açıklama HDP'nin gönüllü olmasa da KılıçdaroÄŸlu'na destek verecekleri ÅŸeklinde yorumlandı.

ÖZDAÄž'IN IRKÇI VE FAŞİST SÖYLEMLERÄ°NE TAKILMIYORUZ"

HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Pervin Buldan bugünse eski Mardin BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ahmet Türk ve YeÅŸil Sol Parti'den seçilen milletvekilleri ile Diyarbakır'da bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi. 28 Mayıs'ta yapılacak CumhurbaÅŸkanı 2'nci tur seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Buldan, Millet Ä°ttifakı'nın CumhurbaÅŸkanı adayı ve CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu ile protokol imzalayan Zafer Partisi Genel BaÅŸkanı Ümit ÖzdaÄŸ'ın daha önce partilerine yönelik söylemlerine dikkat çekerek, "Ben Ümit ÖzdaÄŸ'ın da, Sinan OÄŸan'ın da iki ittifak arasında ve iki ittifak içerisine girerek birçok oyunu bozmak adına böyle bir hamle gerçekleÅŸtirdiÄŸini ifade etmek istiyorum. O yüzden biz Ümit ÖzdaÄŸ'ın ne dediÄŸine bakmıyoruz. Ümit ÖzdaÄŸ'ın ırkçı ve faÅŸist söylemlerine asla takılmıyoruz." dedi.

HDP'li Buldan, ÖzdaÄŸ ile KılıçdaroÄŸlu arasında imzalanan protokolü tanımadı

"ESAS OLAN KILIÇDAROÄžLU'NUN DAHA ÖNCE VERDİĞİ SÖZLERDÄ°R"

Buldan açıklamalarına ÅŸöyle devam etti: "Bizim için esas olan Sayın KılıçdaroÄŸlu'nun topluma vermiÅŸ olduÄŸu sözlerdir. Sayın KılıçdaroÄŸlu'nun daha önce yapmış olduÄŸu açıklamalardır. Ä°kinci turda kazanabilmek için Ümit ÖzdaÄŸ ile bir protokol imzalamış olabilirler. Ama bizim için esas olan Sayın KılıçdaroÄŸlu'nun daha önce topluma yapmış olduÄŸu açıklamalar, vermiÅŸ olduÄŸu sözlerdir. Bu kayyum meselesiyle ilgili, hem Kürt sorununun demokratik yöntemlerle çözümüne dair söylemleri hem de Türkiye'nin geleceÄŸi açısından demokratikleÅŸme yönünde atılacak adımlara dair söylemleridir. Biz bunu esas alırız ve biz buna bakarız. O yüzden Ümit ÖzdaÄŸ son günlerde ırkçı, faÅŸist söylemleri çok yaygın bir ÅŸekilde kullanıyor. Kürt halkına düÅŸmanlığı bir kez daha ortaya koyuyor. Kürt halkı üzerinden bazı oyunları oynamaya çalışıyor. Ama biz bu oyunlara asla ve asla gelmeyeceÄŸiz. Bizim esas meselemiz demokratikleÅŸme meselesidir. Esas meselemiz Türkiye'nin geleceÄŸidir. Türkiye'nin demokratikleÅŸmesidir. O yüzden de ırkçı söylemlerin, faÅŸist söylemlerin bizim açımızdan herhangi bir baÄŸlayıcı tarafı da yoktur.

"ELBETTE MUHALEFET DE SÜTTEN ÇIKMIÅž DEĞİL"

Seçimlere çok fazla takılmamak lazım. KılıçdaroÄŸlu mu, ErdoÄŸan mı gelir? Bizim mücadelemiz aynı olacak. 40 yıldır yürüttüÄŸümüz mücadelenin devamıdır. Tabii ki Kürt halkı büyük bedeller ödedi. Kürt halkı faÅŸizmden yana, faÅŸizmi bu ülkeye taşıyanların yanına yer alması mümkün deÄŸil. Kayyum meselesi elbette ki Kürt halkının iradesine bir ipotektir. Bunun farkındayız. Kim gelirse gelsin bu ipoteÄŸe karşı tutumumuzu ortaya koyacağız. Yerel yönetimlerde hiçbir arkadaşımız hakkında dava açılmamış ancak belediye baÅŸkanı olduktan sonra davalar açıldı ve sanık durumuna takıldı. Kürt siyasetçileri cezaevinde, dokunulmazlıkları kaldırıldı. Elbette muhalefet de sütten çıkmış bir ÅŸey deÄŸil ama biz 2 tercihten yana kaldığımız için KılıçdaroÄŸlu'nun yanında kalıyoruz."

Hdp ,Pervin Buldan ,Protokol ,Seçim ,Millte Ä°ttifakı





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024