Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 549 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Eylül 2024 - 14:17

İşte CHP nin Yol Haritası

Büyüt
Küçült
İşte CHP nin Yol
CHP lideri Özgür Özel, siyasi yasak da istenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki hakaret davasında karar çıkması durumunda partisinin yol haritasını açıkladı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, ABD’ye hareket etmeden önce, havalimanında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Birleşmiş Milletler Zirvesi’ne paralel olarak Sosyalist Enternasyonal Toplantısı’nı New York’ta yapacaklarını söyleyen CHP lideri Özel, “Değişim kurultayımızın son gününde Sosyalist Enternasyonal’in küresel ve yerel sorunlara ilerici çözümler öneren komitesiyle birlikte Ankara Deklarasyonu’nu hazırlamıştık. New York’ta Ankara Deklarasyonu’nu sunacağım.” dedi. 

Sosyalist Enternasyonal’in birinci gündem maddesinin İsrail saldırıları olduğunu söyleyen Özel, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğinin de gündeme geleceğini belirterek, “AB’ye tam üyelik konusunda destek talebimizi ifade edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“OKULLARIN HAZIR HALE GETİRİLMESİ GEREKİYORDU” 

Özel açıklamalarında gündemdeki konulara da değindi. “Okullar hijyen yönünden korkunç durumda.” diyen Özel, “Personel alımı doğrudur ama bunun ağustos ayı içinde yapılıp, 9 Eylül günü okulların öğrencilere hazır hale getirilmesi gerekiyordu.” şeklinde konuştu. 

Önümüzdeki hafta öğretmenlerden ve emekli öğretmenlerden oluşacak heyetlerle okulları ziyaret edeceklerini söyleyen Özel, “CHP’li belediyeler temizlik konusunda destek vermeye hazır.” şeklinde konuştu. 

İMAMOĞLU’NA HAKARET DAVASI 

CHP Genel Başkanı Özel’e, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki hakaret davası da soruldu. Özel, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: "6 genel başkan yardımcımızı görevlendirdik, toplantı yapılacak bu konuda. İBB Başkanımız da toplantının bir kısmına katılacak. Dün akşam kendisiyle görüştük, değerlendirme yaptık. Olmayacak bir şeyi olacakmış gibi kimse kabul ettirmeye çalışmasın. Süleyman Soylu Ekrem İmamoğlu'na ahmak dedi, Ekrem Bey de ona hiç terbiyesini bozmadan sensin dedi. İşi ondan sonra YSK'ya çektiler. Bir kere Süleyman Soylu hepimizin gözünün içine baka bakla ahmak dedi mi demedi mi? Ekrem Bey'in söylediğini YSK'ya söyledi diyerek ceza vermeye kalkıyorlar. Böyle bir saçmalık, fütursuzluk, böyle bir şuursuzluk yok. Ben Türkiye'ye böyle bir ayıbı bir daha yaşatacaklarını düşünmüyorum. İstanbul seçmeni zaten bunları cezalandırmadı mı? Millet demokrasi tokadı attı, böyle şeyleri sevmiyor millet. Ekrem İmamoğlu'na bir kısıtlama getirmek için kumpas kurmuşlar. Bu kumpasın piyonu Süleyman Soylu. İcracılarını zaten herkes biliyor, lafın tamamı aptala söylenir. Böyle bir şey yok. Geçen seferki demokrasi tokadından ders almadıysanız, millet bunun çok daha şiddetlisini uygular. Kendilerine de Türkiye'ye de kötülük olur. Eğer biz ABD'deyken böyle bir karar çıkarsa geri döneriz. Ben öyle bir güne uyanacağımızı düşünmüyorum.

CHP , İmamoğlu , Özgür Özel , Siyasi Yasak 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024